Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Guernsey lanceert de website www.grubandgastro.co.uk over eten, drinken en restaurants op het Kanaaleiland.

De site geeft een compleet beeld van alle restaurants en bars, de specialiteiten, culinaire evenementen en food blogs!

Op Guernsey houden ze van lekker eten. Alleen al in de hoofdstad St. Peter Port bevinden zich ontelbare restaurants met menu’s uit alle hoeken van de wereld. Het eiland Guernsey staat dan ook wereldwijd bekend om haar culinaire capaciteiten. Verse vis en zeevruchten spelen een hoofdrol dankzij de rijke wateren rondom het eiland. Aan land is het de beroemde ‘Guernsey cow’ die met de uitzonderlijke kwaliteit melk de basis legt voor hoogstaande zuivelproducten als ijs of de bij chef-koks geliefde Guernsey boter. Om bezoekers maar ook de lokale bevolking wegwijs te maken in het rijke culinaire aanbod is nu de website gelanceerd.

Liefhebbers van Gourmet hebben naast het ‘gewone’ culinaire aanbod op Guernsey ook nog een keuze uit een groot aantal jaarlijkse culinaire evenementen. Deze worden op de site aangekondigd en er kan via de site gestemd worden op de beste menu’s tijdens het Springtime Guernsey festival.

Kortom een ideale site om een bezoek aan Guernsey culinair voor te bereiden. En om na afloop van de reis het eilandgevoel in huis terug te brengen. Want de site bevat veel recepten waaronder die van ‘Guernsey classics’ als de traditionele Guernsey Gâche (een soort krentencake) en de Guernsey Bean Jar (bonen stoofpot).

Touroperators Sunair en Buro Britain vliegen in de zomer direct naar dit culinaire paradijs. Kijk voor arrangementen op www.sunair.nl of www.burobritain.nl, klik op kanaaleilanden-Guernsey.

Meer informatie op www.grubandgastro.co.uk

Land
nl Nederland fr Frankrijk de Duitsland
it Italië es Spanje be België
gb Verenigd Koninkrijk us Verenigde Staten pt Portugal
ch Zwitserland at Oostenrijk gr Griekenland
dk Denemarken 86.000 hotels in 81 landen