Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Barnes Foundation, het bekende educatieve kunstinstituut in Philadelphia, verhuist in 2012 van Merion, net buiten de stad, naar de Benjamin Franklin Parkway in het hartje centrum van Philadelphia.


Het nieuwe gebouw zorgt voor aanzienlijk meer ruimte voor de educatieve missie van de Foundation door middel van klaslokalen, een auditorium met 150 zitplaatsen, ateliers en onderzoeksruimte. Uiteraard kan een ruime gallery, ook geschikt voor grote tentoonstellingen, niet ontbreken. Een café met binnenplaats en een cadeauwinkel maken het nieuwe pand voor de Barnes Foundation helemaal compleet.

Eerder al onthulde de Barnes Foundation het ontwerp van het nieuwe onderkomen. Het behoud van de huidige intieme en karakteristieke uitstraling van de Barnes Foundation was een absolute ‘must’ voor de ontwerpers van Tod Williams Billie Tsien architectenbureau. Daarnaast speelden ook de idealen van de Barnes Foundation, educatie en aansluiting op natuur en cultuur, een belangrijke rol. De Barnes Foundation is de belangrijkste culturele aanvulling voor de Benjamin Franklin Parkway sinds zestig jaar.

Het Philadelphia Convention & Visitors Bureau feliciteert de Barnes Foundation en het team van architecten met dit opmerkelijke gebouw en verwelkomt deze op de nieuwe locatie als een symbool van Philadelphia’s groeiende culturele en educatieve bekendheid.

“We hopen dat bezoekers zich ontspannen, de lasten van de schouders laten vallen en de buitenwereld achter zich laten wanneer zij het vernieuwde Barnes Foundation binnenkomen’’, aldus Billie Tsien directeur van Tod Williams Billie Tsien architectenbureau.  

Voor meer informatie ga naar http://www.barnesfoundation.org/parkway/index.php#factsheet

Over Philadelphia
Philadelphia ligt in de staat Pennsylvania en is de op een na grootste stad aan de oostkust van de Verenigde Staten. Deze gemoedelijke stad met 1,5 miljoen inwoners ligt tussen New York en Washington DC in: in iets meer dan een uur reis je met de trein van New York naar Philadelphia. Ideaal dus voor een dagje weg van de grote stad of als meerdaagse bestemming voor een stedentrip. De stad is bekend als bakermat van de huidige Amerikaanse staat en heeft een rijke jazzcultuur. Het is een combinatie van een bruisende stad en een gastvrij dorp omgeven door prachtige natuur. Voor meer informatie over Philadelphia zie: http://www.philadelphiausa.travel/