Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Trade en pers reageren zeer positief.  Het verkeersbureau van St. Maarten presenteerde afgelopen donderdag op feestelijke wijze hun nieuwe campagne aan de pers en afgevaardigden uit de reisbranche.

De dag daarop gingen de tourist board en de travel trade tijdens de Reisrevue Challenge met elkaar in discussie over de toeristische ontwikkelingen op het eiland en hoe het St. Maarten in Nederland op de kaart te zetten.

Aangenaam St. Maarten
Donderdag 20 mei werd restaurant Dragt in de jachthaven van Aalsmeer omgetoverd tot een klein Caribisch paradijsje. De pers en de travel trade kwamen in grote getale naar het evenement toe, waarbij na de presentatie van de nieuwe campagne op het zonnige terras feestelijke Guavaberry cocktails werden geserveerd door de bekende Fabulous Shakerboys. De nieuwe huisstijl "St.Maarten: Aangenaam" wordt ondersteund door een massamediale campagne waarbij billboards, reclamemasten (onder meer bij Schiphol), radio, tv en print worden ingezet. "Deze eigentijdse campagne zal St. Maarten nog meer een eigen gezicht geven op de Nederlandse markt, waarbij St. Maarten zich duidelijk onderscheidt van andere Caribische bestemmingen" aldus Regina Labega, de directeur van het St. Maarten Tourist Bureau, die speciaal voor deze gelegenheid was overgekomen uit St. Maarten.

Challenge
Na afloop van de presentatie vertrok een select gezelschap richting Hotel Huis ter Duin in Noordwijk als onderdeel van de 'St. Maarten Challenge', georganiseerd door Reisrevue en het St. Maarten Tourist Bureau. Op vrijdagochtend was er een levendige en open discussie tussen reisorganisaties, hoteliers van St. Maarten en vertegenwoordigers van het St. Maarten Tourist Bureau. "De discussie was open en eerlijk en zeer leerzaam voor ons" reageerde Regina Labega na afloop. "Fijn om te merken dat er binnen de reisindustrie zoveel mensen zijn die St. Maarten een warm hart toedragen en die de sterke punten van het eiland - gastronomie, zeilen, huwelijksreizen en island hoppen onderschrijven."

Vakantie St. Maarten
Het St. Maarten Tourist Bureau wordt sinds 2008 vertegenwoordigd in de Benelux door onder meer Lydia Haveman en Bart Schuller van Interreps in Voorschoten.
Eén van de projecten waarmee zij, in samenwerking met crossmedia bedrijf Leads2Travel, bezig zijn geweest met het ontwikkelen van de Nederlandse website www.vakantiestmaarten.nl ,waarop naast nieuwtjes en tips ook allerlei interessante vakantieaanbiedingen staan."Het was een enorme race tegen de klok om de Nederlandse website volledig in de nieuwe huisstijl om te zetten, maar het is gelukt! We zijn enorm blij met het resultaat en zitten nu al op 15.000 bezoekers per maand", aldus Caroline Ferguson van Leads2Travel.

Herkenbaar concept
"Wij zijn bijzonder trots dat wij als St. Maarten Tourist Bureau nu over de hele linie kunnen beschikken over één duidelijk herkenbaar concept om St. Maarten te promoten. De website vormt een zeer belangrijk onderdeel van onze strategie" aldus Lydia Haveman, directeur van het St. Maarten Tourist Bureau voor de Benelux.

Tripadvisor Award
St. Maarten behaalde onlangs de 4e plaats op de ranglijst van de meest populaire bestemmingen in het Caribisch gebied en Mexico volgens de TripAdvisor Travelers Award. TripAdvisor is één van de grootste online reiscommunities ter wereld. In 2008 startte TripAdvisor met deze verkiezing waarin reizigers de winnaars bepalen. Dat jaar behaalde de hoofdstad van St. Maarten, Philipsburg, zelfs de 3e plaats op rij van beste vakantiebestemmingen, waarbij alleen Nieuw Zeeland hoger scoorde.

Bereikbaarheid
St. Maarten wordt door vele reisaanbieders aangeboden in Nederland.
Ook vliegen vele vliegtuigmaatschappijen waaronder de KLM naar het Princess Juliana International Airport. Dit vliegveld ligt 15 kilometer ten noordwesten van Philipsburg (de Nederlandse hoofdstad van St.Maarten).
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie St. Maarten: www.vakantiestmaarten.nl