Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

VVV viert 125-jarig jubileum met replica VVV Valkenburg. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van de VVV onthullen Camiel Eurlings en zijn vader Martin Eurlings op maandag 7 juni om 12.30 uur in Madurodam een miniatuur van de VVV vestiging Valkenburg.

Zij arriveren per tandem bij de VVV vestiging, samen met Kees van Wijk, directeur van VVV Nederland, Piebe Koster, de 17-jarige burgemeester van Madurodam en Anya Niewierra, directeur VVV Zuid Limburg.

Demissionair Minister van Verkeer & Waterstaat Camiel Eurlings is geboren in Valkenburg aan de Geul, waar zijn vader sinds 1998 burgemeester is. Hij wil met de onthulling van de VVV vestiging namens het kabinet het belang van toerisme en recreatie voor de Nederlandse economie en samenleving onderstrepen. De VVV staat voor het bevorderen van toerisme en recreatie in Nederland en speelt een centrale rol in de toeristische informatievoorziening.

Eerste VVV van Nederland
De eerste VVV van Nederland is in 1885 opgericht in Valkenburg. Sinds 1964 is zij gevestigd in het historische Spaans Leenhof in Valkenburg. De huidige ‘bewoner’ is VVV Zuid-Limburg. Het bijzondere aan de maquette in Madurodam is dat het mergelsteen met zijn verschillende kleuren precies is nagemaakt. De VVV vestiging krijgt een plek in het historische centrum van Nederlands kleinste stad, die tegelijkertijd één van de grootste toeristentrekkers van ons land is.

www.madurodam.nl