Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De twee Sumatraanse tijgertjes die onlangs in Blijdorp zijn geboren, maken het goed. Op een monitor die bij de Tijgerkreek is geplaatst, zijn moeder en jongen te bewonderen.

Moeder Alia verzorgt ze goed: ze likt ze regelmatig schoon en laat ze goed drinken. Hun buikjes zijn lekker rond en de oogjes al bijna helemaal open...

De verzorgers weten nog niet wat het geslacht is. Daarom hebben ze ook nog geen naam. Omdat de vijfjarige Alia voor het eerst moeder is geworden, krijgen moeder en jongen alle rust en verblijven ze in hun kraamhok achter de schermen. Soms legt Alia haar jongen in de ernaast gelegen ruimte die ook zichtbaar is voor het publiek.

Er is dus een kans dat bezoekers ze al in het echt kunnen zien, maar dat is eerder uitzondering dan regel. Vader Hermes is wel dagelijks in levende lijve te zien, want hij bemoeit zich niet met de opvoeding. Sumatraanse tijgers zijn in het wild ernstig bedreigd. Hermes is genetisch erg belangrijk voor het Europese fokprogramma.

{kl_rssfeed image="0" chtitle="0" chdesc="0" chsrc="0" title="1" desc="0" temsrc="0"item_one="1" items="6" word_count="20" span="0" cache="3600" class="kl_rssfeed"debug="0"}http://www.diergaardeblijdorp.nl/rss/{/kl_rssfeed}