Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Formule 1, officieel de FIA Formula One World Championship,[1] is de hoogste klasse in de autosport  zoals is bepaald door de Fédération Internationale de l'Automobile. Formule 1-auto's bereiken snelheden tot 360 km/h waarbij de motor tot 18.000 toeren per minuut (tpm) kan maken.

De motoren kunnen nog hogere toerentallen bereiken, maar dit is niet toegestaan. In de auto's kunnen de zijwaartse g-krachten in de bochten oplopen tot meer dan 5g. De prestaties van de auto's zijn in sterke mate afhankelijk van elektronica (hoewel tractiecontrole en andere coureursondersteuning zijn verboden), aerodynamica, ophanging en banden. (Zie de kaart van de circuits)
Het Formule 1-seizoen bestaat uit een serie races, "grands prix" genaamd, gehouden op gespecialiseerde circuits en in mindere mate ook op afgesloten straten. De resultaten van elke race worden gebruikt om ieder jaar twee wereldkampioenen te bepalen: een voor de coureurs en een voor de constructeurs. Zowel coureurs als constructeurs moeten in het bezit zijn van een superlicentie, de hoogste racelicentie die wordt uitgegeven door de FIA.
Europa is het traditionele centrum van de Formule 1 waar (vrijwel) alle teams hun basis hebben en waar ongeveer de helft van alle races wordt gehouden. Het bereik van de Formule 1 is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en grands prix worden over de hele wereld gehouden. Enkele races in Europa en Amerika zijn vervallen ten gunste van Azië en het Midden-Oosten. In 2009 werden negen van de achttien races buiten Europa gehouden. Teams die lid zijn van de FOTA in 2010
Formule 1 is een zeer groot televisie-evenement waar door miljoenen mensen naar gekeken wordt. De Formula One Group, waarvan Bernie Ecclestone de bestuursvoorzitter is, is de houder van de commerciële rechten. Als de duurste sport ter wereld[3][4] kunnen de economische effecten significant zijn en worden interne politieke en financiële debatten vaak op de voet gevolgd door de media. Er kijken wereldwijd gemiddeld 55 miljoen mensen live naar de races, wat de constructeurs vervolgens hoge commerciële sponsorcontracten oplevert.
 

:
De volgende teams hebben zich opgegeven bij het Formula One Management en vormen samen de Formula One Teams Association:

    * BMW Sauber F1 Team
    * Scuderia Ferrari Marlboro
    * Force India F1 Team
    * HRT F1 Team
    * Lotus Racing
    * Vodafone McLaren Mercedes
    * Mercedes GP Petronas Formula One Team
    * Red Bull Racing
    * Renault F1 Team
    * Scuderia Toro Rosso
    * Virgin Racing
    * AT&T Williams