Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nieuw pand voor VVV Gouda en Groene Hart Bureau voor Toerisme. Op donderdag 8 juli aanstaande vindt tijdens de wekelijkse kaasmarkt in Gouda de officiële opening plaats van het nieuwe pand aan de Lange Tiendeweg 29-31 van VVV Gouda

en Groene Hart Bureau voor Toerisme.  De openingshandeling zal worden verricht door de commissaris der Koningin de heer Jan Franssen en de burgemeester van Gouda Wim Cornelis. Hiermee opent de derde VVV nieuwe stijl in Nederland haar deuren voor het publiek en is daarmee de eerste VVV vestiging nieuwe stijl in de provincie Zuid-Holland.

VVV Gouda en Groene Hart Bureau voor Toerisme verzorgen de promotie van Gouda en het Groene Hart van Nederland lokaal, regionaal, landelijk en ook internationaal. Gouda wordt door haar ligging wel gezien als de westelijke poort van het Groene hart, en is vanwege haar historische karakter zelf ook een populaire bestemming voor toeristen. Gouda heeft een historische binnenstad die dateert uit de Middeleeuwen. Internationaal staat Gouda bekend om haar kaas en kaasmarkt, die ieder jaar in juli en augustus plaatsvindt op de markt voor de historische Kaaswaag.

Na Almere is Gouda de derde stad in Nederland die een VVV nieuwe stijl huisvest. Dit nieuwe concept is ontwikkeld ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van VVV Nederland, dat dit jaar wordt gevierd. Centraal in de nieuwe huisstijl staan de kenmerkende elementen van een streek, zodat de gasten de couleur locale niet alleen zien, maar ook beleven. Voor de nieuwe vestiging betekent dit onder meer dat bezoekers er streekproducten kunnen kopen. In de winkel zijn ook 360°-foto’s te zien van bijzondere locaties in Gouda.

Groene Hart Bureau voor Toerisme, voorheen VVV Het Groene Hart, houdt zich bezig met de promotie van de diverse steden in het Groene Hart en geeft advies op het gebied van recreatie, toerisme en cultuur. Het Bureau is als licentiehouder van VVV Nederland onder meer eigenaar van de VVV-vestigingen in Gouda, Woerden, Oudewater, Schoonhoven, Montfoort en Haastrecht.