Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Enthousiast maakte Jan Uit den Boogaard, voorzitter regionaaloverleg Hollandse Plassen, gisteren bij de ontvangst van een groot aantal wethouders en beleidsambtenaren, die zeer betrokken zijn bij het Groene Hart,

bekend dat het nationaal Regenboog zeilevenement vanaf 2011 jaarlijks zal plaatsvinden. Jan Uit den Boogaard liet tijdens een van de wedstrijden in de Kaagweek weten dat in de week van 29 juni tot en met 3 juli 2011 minimaal tien gemeenten uit het Hollandse Plassengebied het in een Regenboog tegen elkaar zullen opnemen. Het maximumaantal is gesteld op vijftien.

Op 29 juni 2011 gaat de wedstrijd met de Regenbogen van start op de Kagerplassen, 30 juni op het Braassemermeer, 1 juli op de Westeinder Plassen, 2 juli op de Vinkeveense Plassen en op 3 juli wordt de wedstrijd afgesloten op de Nieuwkoopse Plassen.

De gemeenten Aalsmeer, Hillegom, Kaag en Braassem, Leiden, Lisse, Nieuwkoop, Ronde Venen en Teylingen hebben al toegezegd een Regenboog namens hen te laten varen evenals het Groene Hart Bureau voor Toerisme en de Kamer van Koophandel Rijnland. Voorts zijn er gesprekken gaande met de gemeenten Alphen aan den Rijn, Uitgeest, Voorschoten, Zoetermeer en de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.

Het nationaal Regenboog zeilevenement draagt er ongetwijfeld toe bij dat het uitgestrekte Hollandse Plassengebied in het Groene Hart extra wordt onderstreept als toeristisch en recreatief watersportgebied.

Om de eigen bewoners bij dit gebied te betrekken ontwikkelen de deelnemende gemeenten ook lokaal een aantal activiteiten.

Het Groene Hart
Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam is men in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Het gebied reikt van het IJsselmeer tot de rivier de Merwede. Van Den Haag tot voorbij Vianen. Het Groene Hart is niet alleen groter dan men denkt, maar ook diverser. Het landschap bestaat uit uitgestrekte weiden, veengebieden, grote plassen, meren, meanderende rivieren, historische stadjes, forten en boerderijen. Dit maakt het Groene Hart geschikt voor uiteenlopende activiteiten. Er kan heerlijk worden gefietst, gevaren of gewandeld. Er zijn biologische eieren direct van de boer te koop. In vele restaurants worden de streekproducten vers van het land geserveerd. Men kan slapen in een hooiberg of genieten van een koud biertje aan de waterkant.

In de lente dansen de koeien in de wei en in de winter kun je bij Kinderdijk schaatsen in een 17e eeuws schilderij. De Hollandse luchten bieden het hele jaar door een prachtig schouwspel. www.groenhart.nl  en www.groenehartkloppendhart.nl