Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In het Rijksmuseum op Schiphol Airport zijn onder de titel Dutch Cows vanaf 15 juli negen 17de-eeuwse veestukken uit het Rijksmuseum te zien. In de hoofdrol de Nederlandse koe.

Bont, zwart of rood. Liggend of staand. Als symbool voor welvaart, vruchtbaarheid en loyaliteit domineert zij al eeuwenlang het Nederlandse landschap. Een vertrouwd beeld dat meer en meer verdwijnt, maar dat in de schilderkunst al vanaf de 16de eeuw is vastgelegd.
Waren koeien ooit alleen interessant voor de boer, vanaf de 16de eeuw kregen ook schilders oog voor dit typisch Nederlandse fenomeen. Koeien werden een geliefd onderwerp van landschapsschilders. De koe begraasde het nieuwe land dat door inpoldering werd gewonnen en zorgde voor inkomsten. Zij belichaamde de stijgende welvaart in de Gouden Eeuw. Aanvankelijk waren koeien vooral te zien als onderdeel en aankleding van het landschap, bijvoorbeeld in het werk van Salomon van Ruysdael of Adriaen van de Velde.

Gaandeweg kregen zij echter een steeds prominentere plaats op schilderijen. Koeien staan vaak in de wei of aan de oever van het water, maar zijn ook te vinden in stalinterieurs van Roelant Savery en Govert Dircksz. Camphuysen.
Als leveranciers van vlees en melk vormden koeien een belangrijke voedselbron. Met rundvee kon veel geld worden verdiend: de Hollandse veeteelt was in de Gouden Eeuw de belangrijkste van Europa. Ook stedelingen wilden graag een afbeelding van deze loeiende ‘trots der natie’ in huis hebben. Zij bestelden schilderijen van boerenhoeven en heuse koeienportretten bij Aelbert Cuyp en Paulus Potter.

Deze tentoonstelling met als titel Dutch Cows is te zien van 15 juli tot en met 8 november 2010 op Rijksmuseum Amsterdam Schiphol.
Rijksmuseum Amsterdam Schiphol

Het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is te vinden op de geheel vernieuwde Holland Boulevard, in het gebied achter de paspoortcontrole tussen de E- en de F-Pier. Het is elke dag gratis toegankelijk van 07.00 tot 20.00 uur. In het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is permanent een tentoonstelling van werken van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw te zien, uit de collectie van het Rijksmuseum. Drie keer per jaar is er een tijdelijke tentoonstelling te zien. Ook vindt u er de Rijksmuseum Shop.
ING is exclusief sponsor van het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol.

{kl_rssfeed image="0" chtitle="0" chdesc="0" chsrc="0" title="1" desc="0" temsrc="0"
item_one="1" items="6" word_count="20" span="0" cache="3600" class="kl_rssfeed"
debug="0"}http://www.booking.com/deal.nl.xml?aid=331045;label=dealfeed_head;tmpl=deal_rss;ufi=-2140479;lm=0;period=1;type=6{/kl_rssfeed}

{kl_rssfeed image="0" chtitle="0" chdesc="0" chsrc="0" title="1" desc="0" temsrc="0"
item_one="1" items="6" word_count="20" span="0" cache="3600" class="kl_rssfeed"
debug="0"}http://www.booking.com/deal.nl.xml?aid=331045;label=dealfeed_head;tmpl=deal_rss;ufi=-2140479;lm=0;period=1;type=5{/kl_rssfeed}