Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Beleef avonturen voor jong en oud. De Dolomieten in de Italiaanse regio Zuid-Tirol/Südtirol zijn een ware speeltuin voor jong en oud.

En wie wandelen of fietsen op zich niet avontuurlijk genoeg vindt kan ook een touwen parcours door de boomtoppen proberen of een kanotocht door de kristalheldere rivier de Adige.

Wandelen in de Dolomieten
Ongeveer 15.000 jaar heeft het geduurd om de kloof genaamd Bletterbach bij het plaatsje Aldino/Aldein, te vormen. Het resultaat mag er zijn... Bletterbach wordt ook wel de ‘Grand Canyon’ van Zuid-Tirol/Südtirol genoemd. In het bezoekerscentrum wordt uitgebeeld hoe de Dolomieten, sinds 2009 toegevoegd aan de Unesco lijst van natuur werelderfgoederen, er miljoenen jaren geleden uitzagen. Nu kan je er met een gids wandelingen maken die geschikt zijn voor jong en oud. Er is veel te ontdekken: van verse wroetsporen van wilde zwijnen tot zeefossielen of zelfs dinosauriërsporen.

Fietsroutes voor ieder niveau
Een fietspad van ruim 600 km klinkt alsof deze alleen bestemd is voor de geoefende fietser. Niets is minder waar. Ook de minder doorgewinterde fietser zal veel plezier beleven aan de verschillende routes die Zuid-Tirol/Südtirol te bieden heeft. Vanuit Bressanone kunnen fietsers bijvoorbeeld een route in noordelijke richting volgen die langs het Habsburgse fort Fortezza/Franzensfeste komt. Het fort is vernoemd naar de Oostenrijkse keizer Franz Josef. Een alternatief is de Weinstrasseroute die de fietser brengt langs het rijke natuurland in het zuiden van Zuid-Tirol/Südtirol. Ook voor jonge fietsers valt er genoeg te beleven op fietsroutes. Fietsend vanuit Bolzano/Bozen kan er een tussentop worden gemaakt bij het meer Lago di Caldaro/Kalterer See, het warmste zwemmeer in de Alpen regio.

Gastvrij onthaald worden in Zuid-Tirol
Ook met kinderen heb je in Zuid-Tirol/Südtirol geruime keus in accommodaties in iedere prijsklasse. Op de vakantieboerderijen van de Roter Hahn is de Zuid-Tiroolse gastvrijheid nooit ver te zoeken en kunnen kinderen kennis maken met het leven op de boerderij. Zo kunnen zij de boeren helpen met het verzorgen van de dieren. Zuid-Tirol's 'Familiehotels' is een groep van 25 onafhankelijke, kindvriendelijke hotels. Het hele jaar bieden ze speciale activiteiten en aanbiedingen aan, waarbij het hele gezin maximaal kan genieten van de ongerepte natuur, adembenemende uitzichten en heerlijk eten. Tot eind september kunnen kinderen van 4 tot 12 in kleine felgekleurde rubberbootjes de Adige/Etsch afpeddelen. Tussen Castelbello/Kastelbell en Naturno/Naturns stroomt de rivier heel rustig en de medewerkers van de 'Acquaterra Rafting Club' zorgen ervoor dat ook de kleinsten weer veilig op het droge aankomen. In 2008 werd in de boomtoppen bij Caldaro/Kaltern een avontuurlijk touwparcours geopend. Gezekerd in een harnas klimmen ook de kleine avonturiers veilig tussen de bomen door. De 7 routes met verschillende moeilijkheidsgraden en de 12 tokkelbanen, waarbij je aan een katrol van boom naar zwiert, garanderen een pracht belevenis. Ook zijn er vele Bed & Breakfasts en appartementen van Südtirol Privat die bekend staan om de gastvrije en persoonlijke service die ze hun gasten bieden.

Meer over Zuid-Tirol
Zuid-Tirol/Südtirol is de noordelijkste provincie van Italië en ligt deels in de Alpen en deels in het prachtige berglandschap van de Dolomieten. Begin vorige eeuw maakte Zuid-Tirol/Südtirol deel uit van Oostenrijk. Dat is nog steeds goed te merken, want men spreekt er tot op de dag van vandaag vloeiend Duits én Italiaans. Daarnaast is Zuid-Tirol/Südtirol met meer dan 300 dagen zon per jaar ook een goed gebied om diverse buitensporten te beoefenen.

Bereikbaarheid
Zuid-Tirol/Südtirol is op verscheidene manieren te bereiken: per auto, per bus of per vliegtuig. Vanaf Nederland zijn de vliegvelden van Innsbruck, Verona, Venetië Marco Polo of Venetië Treviso prima bereikbaar met transavia.com.

Meer informatie Südtirol: www.suedtirol.info