Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ultieme bestemming voor goedkoop shoppen en lekker eten. Indonesië maakt het voor toeristen wel heel makkelijk.

Door de veelzijdigheid van het land kan toeristen precies geboden worden waar zij behoeften aan hebben. Een voorbeeld: van shoppen krijg je trek. Dus wat is er heerlijker dan na een dag intensief te hebben geshopt neer te ploffen bij een gezellig restaurant en daar te genieten van lekker eten? De Indonesische bevolking speelt hier simpel op in door naast een levendig aanbod van winkels, ook diverse leuke restaurantjes met bijzondere streekgerechten te exploiteren.

Veelzijdigheid kent geen tijd
Door de jaren heen is Indonesië uitgegroeid tot een enorm veelzijdig land. Deze veelzijdigheid is echter lange tijd verborgen gebleven. Een voorbeeld hiervan is de Indonesische keuken. Elk eiland heeft zijn eigen rijkdom aan landbouwproducten en specerijen, waardoor er lange tijd onduidelijkheid was over wat nou echt deze keuken typeert. Inmiddels is men eruit en krijgt de Indonesische keuken overal ter wereld steeds meer bekendheid. Een ander voorbeeld van verborgen veelzijdigheid zijn de handgemaakte kunstvoorwerpen uit Indonesië. Deze waren lange tijd onbekend bij het grote publiek, terwijl de kunst heel bijzonder is doordat elk eiland en elke cultuur zijn eigen (natuur)producten en manier van vervaardigen heeft. Indonesische kunst is daarom uniek en wordt nu internationaal zeer gewaardeerd.

Typisch Indonesisch eten
Bij Indonesisch eten wordt vaak gelijk gedacht aan rijst, maar de bereidingswijze van rijst in Indonesië is een verschil van dag en nacht met die van ons. Op Java wordt rijst bijvoorbeeld traditioneel gekookt in kokosmelk met een kleien pan op houtvuur. Behalve de rijst is ook de pittigheid van de gerechten kenmerkend voor Indonesisch eten. Het gekruide, pikante eten op West Sumatra wordt om die reden ook door veel Indonesiërs geroemd. Een van de bekendste gerechten van het eiland is Rendang Daging. Dit vleesgerecht heeft een lange bereidingstijd met diverse specerijen, waardoor het vlees lekker mals en smaakvol is. Verder wordt er in Indonesië voornamelijk met kip(producten) gewerkt, omdat het merendeel van de bevolking moslim is. Een favoriet kipgerecht onder Indonesiërs is dan ook Ayam Taliwang, een smakelijk gerecht van jonge kip in combinatie met rode peppers, ui, sjalotjes en kencur (gembersoort).

Paradijs voor koopjesjagers
De stad Bandung op Java is een waar winkel Mekka voor toeristen. Dit komt door het gigantische aanbod van warenhuizen en de vele “distro’s” (distributie winkels). Deze kleine winkels verkopen diverse producten, van kleding en accessoires tot magazines en boeken, die gemaakt zijn door lokale ontwerpers die nog door moeten breken. De prijzen van de producten zijn daarom ook erg laag. Maar.. de écht koopjes zijn te vinden in de fabriek outlets in Bandung. Uiteraard staat Indonesië ook bekend om zijn prachtige, lokale, handgemaakte spullen, die nergens anders ter wereld te koop zijn. De echte kunstjagers gaan daarom ook naar Bali om diverse kunstmarkten te bezoeken, zoals de Sukawati Art Market en Kuta Art Market. Maar ook liefhebbers van antiek kijken hun ogen uit op de antiekmarkt van Jalan Surabaya in Jakarta.

Over Indonesië
De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen. Vanuit Nederland is Indonesië goed bereikbaar. Vele vliegtuigmaatschappijen zoals KLM (via Singapore) en Cathay Pacific (via Hong Kong) vliegen naar Indonesië. Vanaf 2 juni 2010 is Garuda Indonesia (via Dubai) ook weer gaan vliegen vanaf Schiphol.


Meer informatie over Indonesië: http://www.indonesia.travel