Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Campervakantiespecialist Travelhome organiseert tussen september en december 2010 weer verschillende voorlichtingsbijeenkomsten

over individuele campervakanties in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuidelijk Afrika en één infobijeenkomst over begeleide camperreizen. Deskundige medewerkers informeren bezoekers over vele aspecten voor het maken van een geslaagde camperreis. De bijeenkomsten vinden plaats in de presentatieruimte in het kantoor van Travelhome, Bogardeind 229 in Geldrop. Entree is 5 euro per persoon, maximum 15 euro per familie, kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Ontvangst is vanaf 09.30 uur, de presentaties beginnen om 10.00 uur en duren tot ongeveer 13.00 uur met uitzondering infobijeenkomst op 18 december en de groepsreizenbijeenkomst, die duren tot 17.00 uur. Men kan zich aanmelden op de website www.travelhome.nl via de button ‘Informatiedagen’.  

Data presentaties
Alle bijeenkomsten vinden op een zaterdag plaats:

► West Amerika en West Canada op 11 september, 25 september en 4 december

► West Amerika op 9 oktober en 6 november

► West Canada op 23 oktober en 20 november
► Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, West Amerika en West Canada op

18 december
► Begeleide camperreizen op zaterdag 18 september

Voor diegenen die graag in groepsverband reizen is zaterdag 18 september dé dag om langs te komen: aanwezigen horen en zien de voordelen van een camperreis met een ervaren gids in verschillende Travelhome bestemmingen waaronder Nieuw-Zeeland en Zuidelijk Afrika. Hoewel dit ‘groepsreizen’ zijn ontmoet men elkaar eigenlijk alleen ’s avonds op de gereserveerde camping – overdag rijden de deelnemers de route veelal op eigen gelegenheid.

Vraagbaak
Een groot aantal onderwerpen passeert de revue. Kan Travelhome het visum regelen? Welke typen campers zijn er beschikbaar? Moet je ervaring hebben met het rijden in een camper? Welke periode in het jaar is het meest geschikt voor een campervakantie? Kan de camper op een andere plaats worden achtergelaten dan de vertreklocatie? Met welke reisafstanden moet men rekening houden? Zijn er gebieden waar een 4WD gehuurd moet worden? Is het Nederlandse rijbewijs geschikt voor alle type campers? Kan een stopover op de heen- of terugweg gemaakt worden? Kan Travelhome ook een binnenlandse vlucht boeken?  Op deze en vele andere vragen geven Travelhome medewerkers antwoord.

Camper bezichtigen
Travelhome heeft speciaal  uit Canada een camper laten overkomen van het type Traveland Navion Diesel MH 24D. Het is een ruim 7 meter lange camper met slide-out en geschikt voor 4 personen. Door middel van deze slide-out kan de ruimte van het zitgedeelte in de camper vergroot worden. Deze camper kan tijdens het merendeel van de infobijeenkomsten bezichtigd worden.

Travelhome
Touroperator Travelhome specialiseert zich ruim 24 jaar in het aanbieden van campervakanties en is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) en het ANVR. De reisorganisatie is onderdeel van de ANWB. Zij biedt camperreizen aan naar Amerika, Canada, Alaska, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Zuid-Amerika en Europa. Voor meer informatie over campervakanties kijk op www.travelhome.nl.