Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Amadeus Total Demand by airconomy’ geeft luchtvaartmaatschappijen, reisbureaus en luchthavens een nauwkeurig overzicht van de totale marktvraag, inclusief non-GDS kanalen


Deze nieuwe oplossing biedt een duidelijk inzicht van de marktomvang, concurrentiepositie en de vraagtrends in een bepaalde regio

Amadeus, de vooraanstaande leverancier van geavanceerde technologische oplossingen en transactieprocessen voor de wereldwijde reis- en toerisme-industrie, en airconomy, een innovatief strategieadviesbureau voor luchtvaartnetwerken, zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Gezamenlijk introduceren ze ‘Amadeus Total Demand by airconomy’. Deze nieuwe gegevensoplossing biedt luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en reisbureaus een uitgebreid en nauwkeurig overzicht van de marktvraag op een bepaalde route, waaronder distributie via low-cost luchtvaartmaatschappijen en directe verkoopkanalen van luchtvaartmaatschappijen.

Zo kunnen luchtvaartmaatschappijen hun werkelijke marktaandeel berekenen en het potentieel beoordelen van routes waar zij nog niet op vliegen. Luchthavens kunnen het verkeer analyseren dat hen voorbij vliegt en dat kan worden opgevangen als hun slots anders worden toegewezen. Reisbureaus kunnen inzicht verwerven in de ontwikkeling van het marktaandeel op een bepaalde route om hun klanten beter te kunnen adviseren over de beschikbare opties.

David Doctor, Director van Amadeus Airline and Travel Agency Distribution, in een verklaring: “We zijn erg blij met deze samenwerking, die het ons mogelijk maakt een unieke oplossing te bieden voor cruciale behoeften van de markt. Total Demand helpt onze luchtvaartklanten informatie te verwerven die zij nodig hebben voor het vol vertrouwen kunnen maken van belangrijke beslissingen m.b.t. fundamentele onderwerpen als vloottoewijzing en routeplanning. Daarnaast sluit dit nieuwe vernuftige product perfect aan bij Amadeus MIDT dat op dit moment al nauwkeurige informatie aanbiedt op alle boekingen die gemaakt zijn via reisbureaus die gebruik maken van het Amadeus systeem.”

Amadeus Total Demand by airconomy maakt gebruik van een groot aantal specifieke bronnen die door een zeer scherp algoritme worden verwerkt, waardoor de grootste nauwkeurigheid van de gemaakte ramingen wordt gegarandeerd. Hierdoor is bijvoorbeeld vastgesteld dat 3 van de top 5 groeiroutes dit jaar in Azië te vinden zijn, met o.a. een groei van 47% op de route Bangkok-Hongkong. Daar staat tegenover dat de grootste daling ook in Azië te vinden is op de route Beijing – Tokio met -26%. Het verkeer op de transatlantische routes laat een aanzienlijke groei zien: New York-Parijs nam met 43% toe, terwijl New York-Londen met 18% groeide in dezelfde periode.

Over airconomy

airconomy is een van de toonaangevende strategische adviesbureaus voor de luchtvaartsector. De combinatie van meer dan 20 jaar luchtvaartervaring en vooruitstrevende state-of-the-art computergestuurde procedures maakt dat airconomy kan voorzien in nauwkeurige en relevante evaluaties van vraag en concurrentie binnen luchtvaartnetwerken en strategische adviezen kan geven op basis van feiten.  

Airconomy is in 2007 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Frankfurt am Main, Duitsland. Het bedrijf rekent luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, financiële- en overheidsinstanties tot haar klanten. 
Kijk voor meer informatie over airconomy op www.airconomy.com

Over Amadeus

Amadeus is de favoriete technologiepartner en transactie-processor in de wereldwijde reisbranche.
Tot de klanten van Amadeus behoren aanbieders van reizen (o.a. luchtvaartmaatschappijen, hotels, autoverhuurbedrijven, spoorwegmaatschappijen, veerboot, cruise lines, verzekeringsmaatschappijen en touroperators), verkopers van reizen (reisbureaus en websites) en afnemers van reizen (bedrijven en individuele reizigers).

Amadeus opereert onder een transactie-gebaseerd business model dat IT-oplossingen biedt voor vrijwel alle spelers in de reisbranche. Het Amadeus systeem verwerkte meer dan 670 miljoen factureerbare transacties in 2009.

Amadeus heeft kantoren in Madrid (hoofdkantoor en marketing), Nice (ontwikkeling) en Erding in Duitsland (Operations - centrum voor gegevensverwerking) en regionale kantoren in Miami, Buenos Aires, Bangkok en Dubai. Op marktniveau onderhoudt Amadeus Customer Operations, via 72 lokale Amadeus organisaties, contacten met 195 landen.  

Amadeus is genoteerd aan de effectenbeurzen van Madrid, Barcelona, Bilbao en Valencia en handelt onder het symbool “AMS.MC”. Het bedrijf heeft over het jaar dat eindigde op 31 december 2009 een omzet van EUR 2.461 miljoen en een EBITDA van EUR 894 miljoen gerapporteerd. De Amadeus groep heeft meer dan 9.300 mensen in dienst, die 123 nationaliteiten vertegenwoordigen, op de centrale kantoren.

Voor meer informatie over Amadeus:  www.benelux.amadeus.com