Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Groen, elegant en sexy: de nieuwe Le Boat Serie vaart op de Europese waterwegen vanaf 2011. Le Boat, onderdeel van TUI Marine,

de vaarvakantieafdeling van TUI Travel Plc, introduceert de nieuwe Le Boat 1500 Serie, een luxe vloot van milieuvriendelijke plezierjachten die zelf bestuurd kunnen worden en die exclusief voor Le Boat gebouwd wordt door de befaamde scheepsbouwer Bénéteau Groep.

De Le Boat 1500 Serie biedt een geheel nieuwe manier van varen en hoe vaarvakanties beleefd worden. De drie modellen (8+, 6+, 4+) hebben vele nieuwe technische en comfortabele extra’s die een revolutie zijn op het gebied van vaarvakanties, waarmee klanten de gelegenheid krijgen te genieten van een luxe en milieuvriendelijke vaarvakantie op de mooiste waterwegen van Europa.   

NIEUWE HYBRIDE TECHNOLOGIEËN voor een groenere vaarvakantie.

Met de Le Boat 1500 Serie vaart de klant op de gebruikelijke dieselmotor of op elektriciteit. Met het laatste vaart de klant geluidloos, zonder uitstoot en zonder brandstofverbruik. en helpt mee ook nog met het behoud van de waterwegen voor toekomstige generaties.

Elke boot heeft zes zonnepanelen die elektriciteit opwekken en deze opslaan in de zeer moderne accu’s waarmee ook op bewolkte dagen gevaren kan worden. Ook wordt elektriciteit geleverd door de generator van de boot en via walstroom.

De geavanceerde dieselmotor is ontwikkeld door Volkswagen Marine en heeft een zeer lage CO2 uitstoot.

De boeg is zo ontworpen dat hij minimale golven produceert, waardoor oevererosie beperkt wordt. Bovendien slaan de grote opslagtanks al het afvalwater op.
 

Tevens zijn er andere technologische snufjes en voordelen, zoals zuinige LED-verlichting en de ontwikkeling van toiletten die minder water verbruiken.

NIEUWE JOYSTICK BESTURING maakt het besturen van en manoeuvreren met de Le Boat 1500 Serie erg gemakkelijk

De nieuwe Le Boat 1500 Serie is zonder twijfel de makkelijkst te manoeuvreren boot op de waterwegen, dankzij de revolutionaire joystick en het POD–besturingssysteem, waardoor een roer overbodig wordt. Le Boat gebruikt als eerste deze technologie in een pleziervloot voor binnenwateren. De joystick is een aanvulling op de twee traditionele stuurposities met stuurwielen, één binnen en één buiten.

Het POD-besturingssysteem, dat verbonden is met de boegschroef, geeft meer controle en met de joystick kan de boot 360 graden draaien en afmeren langs de kade van de kanalen. Deze unieke kenmerken zijn revolutionair en maken afmeren een stuk eenvoudiger waardoor er meer genoten kan worden van de vaarvakantie.

NIEUW LUXUEUS INTERIEUR – varen in stijl

 

Alle modellen meten 14,97m x 4,65m.De Le Boat 1500 Serie is de ruimste en meest luxueuze boot van Le Boat en is ontworpen om de klant zich thuis te laten voelen.

-        alle hutten hebben een flatscreen tv

-        en-suite badkamers

-       één tweepersoons- of twee éénpersoonsbedden en opklapbare kinderbedden

-       alle bedden hebben standaard afmetingen en goede, comfortabele matrassen.

-        individuele airconditioning.

De ruime halfronde salon biedt gemakkelijk plaats aan alle passagiers en biedt toegang tot het voordek. Eén bank kan omgebouwd worden tot slaapplek voor één persoon. De open keuken is zo ontworpen dat het ook een sociale ruimte is en is daarnaast uitgerust met o.a. een koelvriescombinatie en oven, zodat koken aan boord eenvoudig is. De gehele boot is gelijkvloers en op stahoogte, met hoge ramen die veel licht binnenlaten en een gevoel van ruimte geven. Het grote bovendek heeft voldoende comfortabele zitplekken, een grote bimini tegen fel zonlicht, een gasbarbecue, koelkast en buitendouche met afvoer.
 

De nieuwe Le Boat 1500 Serie wordt geleverd in verschillende uitvoeringen en komt beschikbaar in Frankrijk, Duitsland en Italië in 2011. De eerste 50 boten komen aan het begin van het seizoen en er worden er nog meer geleverd in de komende jaren, terwijl Le Boat blijft werken aan een groenere en schonere vloot.
 

Lex Raas, CEO van TUI Marine, zegt over de nieuwe boten: “Het is een voorrecht om betrokken te zijn bij een heel nieuw concept voor varen op de binnenwateren. Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe 1500 Serie niet alleen een populaire boot zal worden bij onze klanten, maar dat het ook de nieuwe standaard wordt in onze branche op het gebied van milieubewust varen. De autoriteiten op de waterwegen en toeristische ondernemingen zullen moeten samenwerken om de binnenwateren te behouden voor toekomstige generaties en ik zal er persoonlijk voor zorgen dat Le Boat haar grenzen blijft verleggen.”

Modellen:

Le Boat 15-02:          2 luxe hutten van gelijke afmetingen met en-suite badkamers met elk een opklapbaar kinderbed en comfortabele zitplaatsen (4+3)

Le Boat 15-03A:       3 hutten van gelijke afmetingen, elk met opklapbare kinderbedden en en-suite badkamers (6+4)     

Le Boat 15-03 B:      1 ouderhut met optioneel opklapbaar kinderbed en 2 kleinere hutten, allen met en-suite badkamers (6+2)

Le Boat 15-04          4 hutten van gelijke afmetingen met 4 en-suite badkamers (8+1)

Belangrijke partners:

 

·         Groep Bénéteau, Frankrijk

Wereldberoemde jachtenbouwers, die verantwoordelijk zijn voor de bouw van de nieuwe Le Boat 1500 Serie

·         Seaway, Slovenië

Ontwerper die al vele prijzen heeft gewonnen en die gespecialiseerd is in hybride technologie

·         Volkswagen Marine, Duitsland

Specialist in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van superieure motoren

·         ZF Friedrichshafen AG, Duitsland

Specialist in innovatieve POD-besturingssystemen

·         Valence Technology, VS

Specialist in energieopslagsystemen; leverancier van Le Boat’s ijzermagnesiumfosfaat accu’s

Opmerkingen
Le Boat  is de grootste aanbieder van vaarvakanties op de Europese waterwegen, met een vloot van meer dan 1000 jachten en een netwerk van ruim 40 bases in 8 Europese landen. Le Boat heeft meer dan 40 jaar ervaring van Crown Blue Line en Connoisseur in Europa en Emerald Star in Ierland. Bezoek www.leboat.nl voor meer informatie.

TUI Travel PLC is een toonaangevende internationale reisorganisatie die actief is in zo’n 180 landen en meer dan 30 miljoen klanten bedient in meer dan 25 markten wereldwijd. De Marine divisie heeft enkele leidende merken op het gebied van vaarvakanties, waaronder The Moorings, Sunsail en Le Boat.

Bezoek www.tuitravelplc.com voor meer informatie.
 

www.leboat.nl