Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Herfst in Navarra.  De bladeren aan de bomen beginnen al langzaam te verkleuren en dit is voor de Spaanse regio Navarra het startsein van de voorbereidingen op de herfst.

Het seizoen van de goud- en roodachtige kleuren nodigt het hele gezin uit om de regio te bezoeken en te wandelen door het sprookjesachtige woud van Irati. Behalve de indrukwekkende natuurlandschappen is er ook op cultureel gebied enorm veel te beleven tijdens de herfst in Navarra. Zo kan er een bezoek gebracht worden aan het Gayarre-theater en de Toneelschool van de regio en geeft de Ronda de Otoño verschillende theather-, muziek- en dansvoorstellingen. Navarra staat bekend om haar overheerlijke groentes, welke dan ook niet mogen ontbreken tijdens een herfstbezoek aan de regio. De herfst is het seizoen van de artisjok, paprika en van de bergnagie, dit zijn typische groenten van de tuinbouwgronden van de Ribera. Navarra zou Navarra niet zijn zonder traditioneel feest en dus viert met elk jaar in oktober de Dag van het Land (Bidasoa de Lurraren Eguna), die is gewijd aan de landbouwproducten. Kortom genoeg redenen om tijdens de herfst een bezoek aan de regio te brengen.
Voor meer informatie over de herfst in Navarra klik hier

Bardenas Reales woestijn
Wie denkt dat hij of zij ver moet reizen om een waanzinnige woestijn te bewandelen heeft het helemaal mis. In het zuidoosten van Navarra ligt namelijk het indrukwekkende woestijnlandschap Bardenas Reales. Het gebied, bestaande uit drie natuurreservaten, verbergt enorme natuurlijke schatten en heeft dan ook al vele schilders en dichters geïnspireerd. Het maandlandschapachtige gebied bestaat uit ravijnen, hoogvlakten en steile rotsen en was vroeger een schuilplaats voor bandieten. Het is dan ook niet verwondelijk dat de woestijn achtergrond is geweest voor verschillende reclamespots en films als Airbag en de James Bond film The world is not enough.
Voor meer informatie over Bardenas Reales klik hier

Ridders in Navarra
De regio Navarra staat bekend om haar vele mythes en legendes en dan met name om de hekserijverhalen die er de ronde gaan. Wat veel mensen niet kennen is het verhaal rondom de heldhaftige strijd van ridder Roland in de vallei van Roncesvalles. Tijdens een wandeling door de Navarrese vallei van Roncesvalles voel je de mythes en legendes in de lucht hangen. Wat veel mensen niet weten is dat volgens een legende in het dorp Roncesvalles in 778 de beroemde Slag van Roncesvaux plaatsvond tussen de Basken en het Frankische leger (onder leiding van Karel de Grote). Tijdens deze slag werd de leider van de Frankische achterhoeden, ridder Roland, vermoord. In de latere Middeleeuwen werd Roland een populaire held die in liederen en proza werd bezongen. Het bekendste van deze liederen is het 12e-eeuwse Chanson de Roland.
Voor meer informatie over de mythes en legendes van Navarra klik hier

Navarrese Pyreneeën
Een gebied wat ook meerdere legendes kent is Foz de Lumbier. Volgens één van de legendes vind men in het berggebied een brug welke is gebouwd met behulp van de duivel. Het gebergte, gelegen in het uiterste westen van de Sierra de Leyre, is één van de meest spectaculaire kloven van Navarra en is in 1987 uitgeroepen tot natuurreservaat. Foz de Lumbier kent een uniek landschap van scherpe rotspunten en onderkomens van grote roofvogels welke boven de kliffen cirkelen. Het berggebied kenmerkt zich door de schone rivieren, de grillige rotsen en de twee tunnels waar vroeger de Irati, de eerste elektrische trein van Spanje, doorheen reed. De paden leiden de wandelaar door een bergpas welke loopt naar de eerste uitlopers van de oostelijke Pyreneeën van Navarra.
Voor meer informatie over Foz de Lumbier klik hier