Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De expositie Pluk in Madurodam is een groot succes: sinds de opening op 19 mei dit jaar bezochten al meer dan 325.000 bezoekers de wereld van Pluk.

Madurodam heeft daarom besloten de expositie te verlengen tot en met 31 oktober 2010.

Pluk in Madurodam is een belevenis voor jong en oud. De kinderen maken binnen in de expositiehal zelf mee wat Pluk beleeft aan de hand van spannende opdrachten en buiten in de miniatuurstad zoeken ze naar hartelust de kwijtgeraakte Stampertjes. Ook de ouders genieten volop: zij zijn zelf met het boek Pluk van de Petteflet opgegroeid en lezen het nu voor aan hun eigen kinderen. Voor hen is de expositie een feest van herkenning.

Een speciale documentatiewand besteedt aandacht aan de historie van het boek en de samenwerking tussen Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Hoogtepunt van de expositie zijn de bijna veertig originele tekeningen van Fiep Westendorp.

De openingstijden van de expositie zijn dagelijks (nog tot en met 31 oktober) 10.00 – 18.00 uur.

Entreeprijzen: volwassenen € 14,50, 65+ € 13,50, kinderen 3-11 jaar € 10,50 en kinderen 0-2 jaar gratis. Voor een bezoek aan de expositie wordt geen extra toeslag op de toegang van Madurodam berekend.

Meer informatie: www.madurodam.nl