Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Varen langs een panoramisch schilderij . Reisorganisatie BBI Travel heeft zijn Hurtigruten zeereizen 2011 brochure uitgebracht. Deze bundelt een groot aanbod aan zeereizen langs de kust van Noorwegen.

‘Natuurpracht staat tijdens deze reizen op de eerste plaats,  entertainment aan boord is van secundair belang,’ zegt BBI Travel directeur Henk van der Kooi om het onderscheid met een typische cruisereis te benadrukken. ‘Iedere vergelijking met een Middellandse Zee cruise gaat mank – dit zijn vakanties waar de imponerende kustlijn van Noorwegen het panoramisch decor vormt.’ De naam ‘Hurtigruten’ is ontleend aan schepen die sinds 1893 post en vracht afleverden in havens langs de kust van Noorwegen. Vandaag de dag kunnen toeristen met moderne schepen dezelfde route ervaren. De schepen varen iedere dag af, 365 dagen per jaar. Afhankelijk van het seizoen verandert de beleving van een reis. Vakanties variëren van 7 tot 15 dagen – kortere opties zijn eveneens mogelijk. Men heeft de keuze om per vliegtuig of bus naar een vertrekhaven af te reizen. Voor boekingen voor 30 september geldt een vroegboekkorting van 20%, voor boekingen voor 31 december dit jaar 15%. Een gratis exemplaar van de Hurtigruten 2011 brochure kan aangevraagd worden via www.bbi-travel.nl of www.demooistezeereis.nl waar de brochure ook gedownload kan worden.

Top drie
Populaire arrangementen zijn de 12-daagse Bergen-Kirkenes-Bergen route, de 11-daagse Bergen-Kirkenes-Trondheim route en de 7-daagse Bergen-Kirkenes of Kirkenes-Bergen variant. In de brochure wordt het reisprogramma van dag tot dag beschreven. Handig is ook een overzicht van de dertien schepen die op dit traject varen alsmede alle excursies die tijdens Hurtigruten reizen gemaakt kunnen worden. Zo kan men bijvoorbeeld een nachtconcert ervaren in de IJszeekathedraal van Tromsø, een bezoek aan het sneeuwhotel in Kirkenes brengen, een sneeuwscootersafari maken of tussen april en oktober op een zeearenden-spotten safari.  

Bus/trein arrangementen
Volgend jaar biedt BBI Travel in zijn programma ook weer enkele Hurtigruten bus/treinarrangementen op vaste vertrekdata. Een 15-daagse reis met vertrek op 24 april en 15 mei met varen vanaf Bergen naar Kirkenes en retour: prijzen vanaf  € 2.640,- per persoon op basis van 2 personen. Een 14-daagse reis met vertrek op 4 mei van Bergen naar Kirkenes en retour naar Trondheim en een 15-daagse reis op 26 mei.  

Treinreizen
Voor liefhebbers van treinreizen heeft BBI Travel keuze uit een tweetal 8-daagse gecombineerde trein-/vaarvakanties. Men vliegt naar Oslo en maakt alvorens in te schepen voor de Hurtigruten reis een mooie treinreis naar Trondheim of Bergen. Deze reizen kunnen iedere dag van het jaar geboekt worden.  

BBI Travel
BBI Travel is een van de oudste reisorganisaties in Nederland en houdt kantoor te Groningen Airport Eelde. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland, Canada en Mauritius. Tevens is BBI Travel generaalagent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.