Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Al nadert het einde van de zomer, in oktober worden de kinderen in het zonnetje gezet. Althans, in Haarlem. De Spaarnestad heeft namelijk oktober omgedoopt tot Kindermaand.

Vanaf 1 t/m 31 oktober is er een veelzijdig programma vol verrassingen en leuke activiteiten. Kinderen van 4-12 jaar kunnen zich verheugen op een bont programma.

Van speurtochten, het versieren van taarten en een cursus striptekenen tot een theaterbezoek, workshop capoeira en zelf kaarsen maken. Het complete programma is te vinden op www.haarlemmarketing.nl en gratis af te halen bij de VVV van Haarlem.

Dertien jaar geleden organiseerde Haarlem activiteiten voor kinderen tijdens de herfstvakantie, de laatste jaren is dit uitgegroeid tot oktober = kindermaand.  

Musical sterren in spé
Muziekcentrum Zuid-Kennemerland nodigt kinderen op diverse zaterdagen uit voor een gratis musical-proefles. Tijdens deze zaterdagmiddagen draait alles om muziek, dans en theater. De proeflessen beginnen om 13.00 uur. Vanaf dat moment staan alle spotlights gericht op de musicalsterretjes in spé.

Breng je eigen creatie tot leven
Bekende striptekenaars leren kids tijdens deze workshop hoe ze met een paar lijntjes een herkenbaar stripfiguurtje maken en deze tot leven brengen. Op 8 en 13 oktober kunnen de kinderen hiervoor terecht bij diverse bibliotheken in Haarlem. Op 26 oktober is het de beurt aan Alex van Koten, o.a. bekend van de strip Nick Name, van 10.00 – 12.00 op de Volksuniversiteit van Haarlem. Reserveren kan op: www.sbhaarlem.nl of voor de les van Alex van Koten op www.volksuniversiteit-haarlem.nl.

Speuren naar sporen… en daarna gauw handjes wassen
Samen met de boswachter gaan de kids in het bos op zoek naar wat dieren hebben achtergelaten en leren zo spelenderwijs over de dieren en hun omgeving. Na al het gewroet in de aarde kunnen de handjes wel een goede wasbeurt gebruiken. Dat komt mooi uit, want bij La Savonnerie kunnen de kinderen hun eigen zeep maken met de mooiste designs. Op 26 oktober zijn de kids bij beide activiteiten welkom, La Savonnerie is ook 28 oktober voor hen geopend.

KinderWinkelRondje, alles voor binken en prinsessen
Als de kinderen even ‘onder de pannen’ zijn, kunnen vaders en moeders, opa’s en oma’s de stad in om te shoppen. Of het nu gaat om originele kinderkleding, -schoenen, -boeken of speelgoed, Haarlem telt talloze kinderwinkels met werkelijk alles voor stoere binken en prinsessen. Om het (groot)ouders extra gemakkelijk te maken, ontwikkelde City Marketing Haarlem het ‘KinderWinkelRondje’. Een gezellige route langs 20 bijzondere speciaalzaken, gepresenteerd in een moderne brochure, inclusief handig plattegrondje. De gratis folder is verkrijgbaar bij de VVV kantoren en bibliotheken in de regio Haarlem of te downloaden via de website www.haarlemmarketing.nl.

Consumenten vinden meer informatie over oktober=kindermaand en het KinderWinkelRondje op de website www.haarlemmarketing.nl.