Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Najaars promotieoffensief Achterhoek, regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland, Veluwe en Hanzesteden op geldersestreken.nl

Gedeputeerde Annelies van der Kolk heeft vrijdag 24 september het officiële startsein gegeven voor de najaars promotiecampagne ‘Gelderland levert je mooie streken’, een initiatief van de Regionale Bureaus voor Toerisme (RBT’s) in Gelderland en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT). Vanaf vandaag verschijnen tot het einde van het jaar in een hoge frequentie televisiespotjes op de regionale omroepen. Doel is Gelderland letterlijk en figuurlijk in beeld te brengen voor een bezoek door de diversiteit van het dag- en verblijfsrecreatief aanbod van de Achterhoek, de regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland, Veluwe en Hanzesteden te tonen.

In aanvulling op de televisiespots stimuleren online marketingactiviteiten de gang naar Geldersestreken.nl, het platform waarop de regio’s zich gezamenlijk presenteren. Inhoudelijk zoekt ‘Gelderse streken’ aansluiting bij de bestaande en lopende regionale campagnes en websites, waardoor synergie wordt bereikt. In afstemming op elkaar belichten de RBT’s belangrijke toeristische thema’s die recht doen aan de ‘couleur locale’ van de regio en de veelzijdigheid van Gelderland laten zien. De opbouw is steeds dezelfde waardoor de samenhang en herkenbaarheid wordt vergroot. ‘Gelderland levert je mooie streken’ zet de regio’s dit najaar stevig op de kaart en toont de aantrekkelijkheid van Gelderland als vakantieprovincie.

De tendens tot dichterbij, korter en last minute biedt de binnenlandse markt voor dag en meerdaagse uitstapjes kansen. Juist in voor- en naseizoen. Een campagne als ‘Gelderland levert je mooie streken’ stimuleert het bezoek, want ook de concurrentie zit niet stil en timmert stevig aan de weg. Uit recente cijfers blijkt dat Gelderland het in 2009 ten opzichte van 2008 overigens prima heeft gedaan. Het aantal toeristische vakanties (+5,3%), overnachtingen (+6,0%) én bestedingen (+8,8%) overtrof ruim de groei die Nederland als geheel liet zien op de binnenlandse markt.

Om de positie binnen Nederland te versterken zijn de Gelderse RBT’s en het GOBT van mening dat het goed is de campagne ‘Gelderland levert je mooie streken’ uit het najaar van 2009 juist nu een vervolg te geven. Een grotere groep Nederlanders kiest vaker voor een verblijf in eigen land, maar dat gaat niet vanzelf. Ondernemers geven aan er hard aan te moeten trekken omdat de mensen toch wat voorzichtiger zijn met het doen van bestedingen. De campagne, die loopt van 24 september tot en met 24 december, geeft hen een zetje in de rug. De provincie Gelderland ondersteunt de campagne financieel.

Meer info: www.geldersestreken.nl