Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Voor de tweede achtereenvolgende keer is Indonesië ‘Gastland Verre Bestemmingen’ op de Vakantiebeurs.

De kleurrijke en zeer informatieve presentatie op de afgelopen editie was dermate succesvol dat de Ambassade van Indonesië verwacht met de komende beursdeelname de opwaartse spiraal van het Nederlandse toerisme naar het adembenemende eilandenrijk te continueren. Het Vakantiebeursthema ‘Onvergetelijke Bestemmingen’ biedt de uitgestrekte archipel volop mogelijkheden om bekende en onbekende gebieden, de unieke cultuur en natuurlijke schoonheid in de schijnwerpers te plaatsen. De publieksdagen van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 12 januari tot en met zondag 16 januari 2011.    

Verdere groei
Toeristen die Indonesië kennen omschrijven het land, de grootste archipel ter wereld, als een van de mooiste bestemmingen die zij ooit hebben bezocht. In 2009 kwamen 145.000 Nederlandse vakantiegangers naar dit tropische eilandenrijk. Mede dankzij de presentaties als Gastland Verre Bestemmingen is de verwachting dat dit aantal in 2010 zal uitgroeien tot 200.000 en rekent het land komend jaar op nog verdere groei. Van de Europese landen vertoonde alleen het toerisme uit Nederland en Frankrijk naar Indonesië het afgelopen jaar een stijging. De reismogelijkheden vanuit ons land zijn uitgebreid sinds de Indonesische nationale luchtvaartmaatschappij Garuda vanaf juni weer op Amsterdam vliegt.

Reisexperts
De meeste aanbieders van reizen naar Indonesië presenteren zich op de Vakantiebeurs bij de ‘Verre Bestemmingen’ in hal 1. De Indonesische reisexperts en een groot aantal gespecialiseerde touroperators geven hier uitgebreide informatie over de gevarieerde toeristische mogelijkheden die het land te bieden heeft.

Boordevol tips
Onontdekte, veelal duurzame  reis- en verblijfsmogelijkheden in deze ver weg bestemming kennen geen geheimen voor de reisspecialisten die ook boordevol persoonlijke tips zitten voor een geslaagd bezoek aan toeristische highlights. Bijvoorbeeld de Borobudur en de Prambanan tempels op Java, de traditioneel levende Toraja’s in Sulawesi of de Dajaks in de binnenlanden van Borneo, de krioelende metropool Jakarta of Bali als belangrijkste toeristische hotspot. Op het grote podium van Indonesië, gesitueerd in hal 2, worden de bezoekers van de Vakantiebeurs dagelijks getrakteerd op traditionele dansen en informatieve presentaties.

Informatie
Informatie over deelname aan de Vakantiebeurs  2011 is verkrijgbaar : www.vakantiebeurs.nl.