Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

In Chili zijn woensdag al 11 van de in totaal 33 mijnwerkers bovengehaald die al 69 dagen vastzaten in een mijnschacht op 700 meter diepte. Verwacht wordt dat het nog twee dagen kan duren voor alle geblokkeerde kompels zijn bevrijd.

Het ophalen van de mijnwerkers verloopt tot dusver zonder problemen. Florencio Avalos was de eerste mijnwerker die boven werd gehaald. De reddingsoperatie liep enkele uren vertraging op, omdat de Chileense regering geen risico's wilde nemen en testen uitvoerde. Maar eenmaal de smalle capsule naar beneden werd gebracht, eerst leeg en dan met een reddingswerker, ging het vrij vlot. Zie video.....
Florencio Avalos was de eerste mijnwerker om terug aan de oppervlakte te komen. Hij stapte rustig uit de capsule en zag er gezond uit. Hij viel eerst zijn familie in de armen en groette dan de Chileense president. Hij zal nu medisch worden onderzocht. Niet veel later werd een tweede mijnwerker Mario Sepúlveda Espina (39) bevrijd. Hij werd gevolgd door Juan Illanes, die onder de grond zijn 52ste verjaardag vierde. Ook de Boliviaan Carlos Mamani (de enige niet-Chileen in het gezelschap), Jimmy Sanchez, Osman Araya, José Ojeda, Claudio Yañez, Mario Gomez, Alex Vega en Jorge Galleguillos zijn intussen aan de oppervlakte.

Verwacht wordt dat het nog twee dagen kan duren voor alle geblokkeerde kompels zijn bevrijd. Drie reddingswerkers zitten beneden en bereiden de wachtende mijnwerkers voor.

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.