Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Van 22-24 juni 2011 vindt in MECC Maastricht The SCAE World of Coffee Event plaats. SCAE staat voor Specialty Coffee Association of Europe.

Het initiatief voor het werven van dit grote evenement was afkomstig van Albert Berghof (Blanche Dael Coffeelovers), waarna hij samen met Charles Beckers (MECC Maastricht) en Sonja Opreij-Speth (Maastricht Congres Bureau) intensief heeft samengewerkt het evenement daadwerkelijk naar de stad te halen. En met succes: in juni ruiken Maastricht en MECC Maastricht volop naar koffie, dankzij verschillende kampioenschappen, een beurs, congres, workshops, sociaal programma en nog veel meer!

Het voortraject
‘Er komt heel wat bij kijken voor zo’n evenement naar Maastricht komt,’ aldus Charles Beckers van MECC Maastricht. ‘In het voortraject zie je dat samenwerking van lokale partijen van groot belang is. Sterker nog: de SCAE heeft Maastricht niet alleen gekozen vanwege het internationale, gastronomische karakter van de stad en de goede congresfaciliteiten, maar óók vanwege die intensieve samenwerking van Blanche Dael Coffeelovers, MECC Maastricht en Maastricht Congres Bureau. Daarnaast was een belangrijk argument dat we ons extra hebben ingespannen de bereikbaarheid van de stad te vergemakkelijken, door welkomstbalies te plaatsen op de luchthavens van Brussel en Düsseldorf en shuttles vanuit deze luchthavens naar Maastricht te verzorgen. Als je nagaat dat er gedurende 3 dagen per dag circa 3000 bezoekers uit zo’n 50 verschillende landen verwacht worden, kun je je voorstellen dat ook bereikbaarheid een belangrijke reden is om wel of niet voor een bestemming te kiezen. Alles in het voortraject is erg goed verlopen en de Nederlandse leden van de SCAE, met als nationale coördinator Annemarie Tiemes, kijken dan ook uit naar het evenement in Maastricht, waarvan ze nu al zeggen ervan overtuigd te zijn dat het een succes gaat worden.’

The SCAE World of Coffee Event 2011: dit gaat er gebeuren
Zoals gezegd is The SCAE World of Coffee Event 2011 een groot evenement, met veel verschillende kampioenschappen, zoals (klik op de naam voor een link naar meer informatie):

World Latte Art Championship (melkkunst in de koffie)

World Cup Tasters Championship (koffie proefkampioenschappen)

World Coffee in Good Spirits Championship (koffiecocktail kampioenschappen)

World Cezve/Ibrik Championship (kampioenschappen voor de bereiding van Turkse koffie)

SCAE coffee photography competition

Tevens vindt er een koffiebeurs plaats, waarvoor maar liefst 5000 m2 expositieruimte in MECC Maastricht gereserveerd is. Naast de beurs worden er workshops en een congres georganiseerd en vindt er een sociaal programma plaats in de stad.

Vele internationale gasten in Maastricht
Sonja Opreij-Speth van het Maastricht Congres Bureau geeft aan wat dit alles voor Maastricht & regio betekent: ‘dankzij The SCAE World of Coffee Event 2011 zullen vele internationale gasten hun weg naar de stad Maastricht weten te vinden. Per kampioenschap worden er 30 tot 50 deelnemers verwacht. Daarbij komen nog de standhouders, organisatoren en vrijwilligers. Qua beursbezoekers worden zo’n 3000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht. Al deze mensen nemen al dan niet een partner mee. Kortom: er komen veel internationale gasten naar Maastricht en dat is goed voor de economie!’
 

Kijkt u ook eens op www.maastrichtcongresbureau.nl