Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Single op kerstvakantie met honderden medepassagiers. Nederland telt een groot aantal alleenstaanden. Naar schatting van het CBS bedraagt dat aantal momenteel zo’n 2,4 miljoen waaronder veel ouderen.

Met name laatstgenoemde groep kijkt niet altijd verwachtingsvol uit naar de feestdagen in december vanwege eenzaamheid. Reisorganisatie BBI Travel biedt met Kerst dit jaar twee 13-daagse Hurtigruten zeereizen aan langs de kust van Noorwegen die zeer geschikt zijn voor alleenstaanden. Zij betalen ook geen extra toeslag voor eenpersoonshutten hetgeen in de reisindustrie wel gebruikelijk is. Niet alleen is het varen langs de met sneeuw bedekte kust van Noorwegen een echte winterbelevenis, ook aan boord heerst er een overduidelijke feestdagensfeer: het interieur is versierd met Noorse kerstdecoratie, er zijn kerstactiviteiten en de maaltijden staan tijdens de feestdagen in het teken van Kerst. Afvaarten zijn op16 december en 20 december, tijdens deze laatste reis is men eveneens met Oud & Nieuw van huis. Uiteraard kunnen deze vakanties ook door koppels geboekt worden. Nadere informatie, het reisprogramma, een filmimpressie van een Hurtigruten reis en prijzen vindt men op www.bbi-travel.nl.
 
Kerstman op bezoek
Tijdens de reis kunnen passagiers actief deelnemen aan verschillende kerstactiviteiten waaronder het maken van kerstdecoraties, het zingen van Noorse kerstliederen, het versieren van kerstbomen en het bijwonen van kerkdiensten in

Svolvær Kerstavond wordt aan boord gevierd met een kerstbuffet, cadeaus, kerstliederen en de Kerstman komt langs. Eerste en Tweede Kerstdag zijn er kersbrunches en diners en op Tweede Kerstavond zelfs een kerstbal. Met de ‘Oud & Nieuw’ reis is er 31 december een Oud & Nieuw banket met vuurwerk.

Noorderlicht wintersprookje
Beide reizen staan garant voor een winters kerstgevoel. Afvaarthaven is de plaats Bergen in het zuiden van Noorwegen. De schepen varen langs de gehele kust van Noorwegen naar de meest noordelijk gelegen plaats Kirkenes en meren zowel op

de heen- als terugweg aan bij verschillende kustplaatsen waaronder Ålesund, Trondheim en Tromsø. Een van de hoogtepunten van de reis is de vaartocht door de Lofoten eilanden en met een beetje geluk het Noorderlicht – indien het verschijnsel tijdens het verblijf aan boord gezien wordt klinkt er een geluidssignaal. 

BBI Travel
BBI Travel is een van de oudste reisorganisaties in Nederland en houdt kantoor te Groningen Airport Eelde. BBI Travel is generaalagent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica. Daarnaast omvat vakantieaanbod van BBI Travel Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland, Canada en Mauritius.