Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

7 Nieuwe natuurlijke wereldwonderen - Dode Zee. Het laagste punt op aarde stijgt in de competitie om de 7 nieuwe natuurlijke wereldwonderen. De Dode Zee, het laagste punt ter wereld en één van Israël’s populairste toeristische trekpleisters, is een van de 77 overgebleven genomineerden

voor de internationale verkiezing van de 7 nieuwe natuurlijke wereldwonderen.

Deze unieke toeristische hotspot is geselecteerd uit een lijst van 440 plekken uit meer dan 220 verschillende landen. De regionale Megillot Dode Zeeraad heeft de kandidatuur voorgedragen om enerzijds het toerisme naar deze regio te promoten en anderzijds om wereldwijd publieke bewustwording te creëren voor de problemen waar de Dode Zee mee te kampen heeft: het water daalt sinds 30 jaar meer dan een meter per jaar.

Ten gevolge van de populariteit van de competitie hebben de organisatoren van de 7 nieuwe natuurlijke wereldwonderen besloten om het aantal plekken in het volgende stadium van de verkiezing uit te breiden van 21 naar 28. De organisatie verwacht dat meer dan een miljard mensen hun stem zullen uitbrengen in de online verkiezing. In 2011 zullen de winnaars van elke categorie bekend gemaakt worden.

De lijst van de 28 finalisten wordt bekend gemaakt op 21 juli om 12:07 (GMT) door de organisatie op de website www.new7wonders.com. Vanaf dat moment kan zowel online als via mobiele telefoon gestemd worden voor de eindstrijd.

Gelegen meer dan 400 meter onder zeeniveau en uitgerust met luxueuze hotels in het kuurdorp Ein Bokek is de Dode Zee zowel de laagst gelegen als de grootste natuurlijke spa ter wereld. Dit natuurlijke fenomeen biedt toeristen en wellness-liefhebbers onder andere warmwaterbronnen met mineralen wat de spieren te ontspant, de bloedcirculatie verbetert en reumatische pijn verlicht. Het zoutpercentage van het water is zo hoog dat men moeiteloos blijft drijven, een bijzondere ervaring voor elke bezoeker. Tevens is het water zeer heilzaam voor verschillende huidaandoeningen, waaronder psoriasis. De woestijndroge lucht is pollenvrij en rijk aan zuurstof, broom en magnesium en daarmee ideaal voor mensen met astma en long- en hartpatiënten. De zon schijnt het hele jaar door en de zonnestralen worden gefilterd door extra lagen atmosfeer, ideaal voor mensen met huidaandoeningen en toeristen die veilig willen zonnen.

Toeristische attracties in de buurt zijn, onder andere, het Romeinse fort Masada, de natuurreservaten in Ein Gedi en Einot Tzukim en Qumran waar de Esseense gemeenschap heeft geleefd rond het begin van de jaartelling en waar de Dode Zeerollen zijn gevonden.