Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Imago stacaravan strookt niet met realiteit.
Vakantiegangers die nog nooit op een stacaravanvakantie zijn geweest hebben over het algemeen een negatief beeld over deze vakantievorm.

Campingorganisatie Ecamp vermoedt dat de indruk die deze groep over stacaravans heeft oubollig is. Uit een onderzoek blijkt echter dat zij het woord stacaravan eerder associëren met begrippen als behelpen, beperkte ruimte of (te) weinig faciliteiten. Maar wanneer men geconfronteerd wordt met foto's en een omschrijving van de huidige, moderne stacaravans en hun interieurs geeft 75% van gezinnen met kinderen aan dat het niveau van luxe hun verwachtingen overtreft. Voor koppels zonder kinderen die geen stacaravanervaring hebben ligt dat percentage zelfs op 84%. Wanneer gevraagd wordt naar een alternatief woord voor stacaravan zoals mobile home of chalet komt uit het onderzoek naar voren dat men het woord stacaravan over het algemeen prima vindt. ‘Er is met name werk aan de winkel om het beeld dat niet-gebruikers hebben bij te stellen. Veel luxe stacaravans kunnen vandaag de dag een vergelijking met een mooie hotelkamer doorstaan,’ aldus Ecamp marketing coördinator Alida Dorenbosch. Het onderzoek werd in juli 2010 uitgevoerd door het onderzoeksbureau Flycatcher Internet Research onder 511 Nederlanders tussen de 30 en 50 jaar.

Imago
Een beter inzicht in het imago van stacaravanvakanties en het gebruik van het woord stacaravan in de toekomst waren aanleiding voor dit onderzoek. Dorenbosch: ‘Denk bijvoorbeeld aan het woord ‘jeugdherberg’ dat nu passé is: deze accommodaties worden nu gepromoot door middel van het woord ‘Stayokay’ omdat jeugdherberg de lading niet meer dekte.’ In de zoektocht naar een mogelijk alternatief blijkt dat het beeld dat men bij het woord stacaravan heeft vrijwel overeenkomt met dat van het woord mobile home. Wel wordt aanbevolen om het woord ‘luxe’ voor stacaravan toe te voegen

Positiever beeld
Toeristen die een of meerdere malen een stacaravanvakantie boekten, hebben een positiever beeld dan de groep die dat nooit ervaren heeft. Met name het gemak van veel faciliteiten binnen handbereik scoort bij stacaravangebruikers hoog. 74% van de respondenten die een stacaravanvakantie ervaren heeft geeft aan tevreden te zijn,15% hiervan is zelfs zeer tevreden.

Gezinnen met kinderen hebben over het algemeen een positiever beeld van stacaravans dan koppels zonder kinderen. Van de eerstgenoemde groep gaf ruim een kwart aan binnen 5 jaar een campingvakantie in een stacaravan te gaan boeken tegenover slechts 6% in laatstgenoemde groep.

Concurrentie
Voordat respondenten foto’s en beschrijvingen van moderne stacaravans getoond werden blijkt het huisje op camping of in de bungalowpark bij een grote groep de voorkeur te genieten. 33% van de nooit-een-stacaravan-geboekt groep overweegt om binnen vijf jaar een huisje/bungalow te boeken versus 10% binnen de wel-eerder-een-stacaravan-geboekt groep. Als redenen om wel een huisje te boeken maar geen stacaravan gaf iets meer dan 50% aan een stacaravan te klein en niet comfortabel genoeg te vinden of dat deze over te weinig faciliteiten beschikt. Deze mening veranderde echter drastisch toen zij daarna de foto’s en beschrijvingen te zien kregen.

Ecamp
Ecamp
verkoopt sinds 2002 volledig verzorgde campingvakanties op momenteel ruim 270 campings in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Ecamp is een no-nonsense campingmerk dat zich onderscheidt door een uitgekiende prijs/kwaliteitformule. Door middel van een handige zoekfunctie op de website kan de klant campings selecteren die aan zijn specifieke wensen voldoen. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en is onderdeel van het Engelse bedrijf Holidaybreak. Ecamp is aangesloten bij de ANVR, het Calamiteitenfonds en de SGR.