Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Israël opnieuw op UNESCO Werelderfgoedlijst.De Bahaï tempel en de tuinen in Haif a en de Bahaï graftombe in Akko zijn door Unesco benoemd tot werelderfgoed en hebben daarmee een plekje verkregen op de beroemde Werelderfgoedlijst. De Bahaï tempel van Haifa is met haar gouden koepel en prachtig aangelegde tuinen het toeristische handelsmerk van de stad. Per jaar bezoeken een half miljoen toeristen dit heiligdom. De Bahaï tempel en tuinen zijn dagelijks geopend van 09:00 tot 17:00. De entree is gratis.

Minder bekend is de graftombe van de stichter van de Bahaï, Bahá’u’lláh, in Akko. Voor de ruim 6 miljoen Bahaï gelovigen is dit een belangrijke gedenkplaats. Volgens Douglas Moore, directeur van het Bahaï Information Office, creëren de tuinen met fonteinen, watervallen en ornamenten een rustgevende en meditatieve sfeer.

Eerder werden 11 Israëlische bezienswaardigheden op de Unesco Werelderfgoedlijst geplaatst, waaronder de vesting Massada, het historische centrum van Jeruzalem, de Nabateense plaatsen Haluza, Mamshit, Avdat en Shivta in de Negev woestijn, de Bauhaus architectuur van Tel Aviv, de prehistorische heuvels van Hazor, Megiddo en Beer Sheva en de Specerijen- of Parfumroute.

Meer informatie: http://www.goisrael.nl