Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Volgens het American College of Sports Medicine, dat meer dan 19.000 fitness professionals ondervroeg,

wordt boot camp de grote fitnesstrend van komend jaar. Nederland is erop voorbereid: de uitdagende work-out kan sinds kort zelfs als actief weekendje weg beoefend worden.  

Vroeger refereerde boot camp aan de intensieve training die militaire rekruten moesten ondergaan in voorbereiding op hun verblijf aan het front. De work-out die in 2011 de wereld gaat veroveren is ook op deze militaire oefening gebaseerd. Rennen over heuvels, hangen aan klimrekken, tijgeren door het gras: boot camp is een buitentraining in de natuur, voor mannen en vrouwen, met als doel in korte tijd fit en sterk te worden.  

Snel resultaat
Een boot camp bestaat uit conditie- en spiertraining. Bij elke oefening komen meerdere spiergroepen en gewrichten in actie. Dat maakt boot camp functioneler dan een work-out in de sportschool waar spieren ‘geïsoleerd’ worden getraind. De focus ligt verder op het vergroten van kracht, snelheid, uithoudingsvermogen en behendigheid, en natuurlijk is gewichtsverlies ook een aandachtspunt. In een work-out van een uur verbranden beginners 500 en gevorderden wel 1500 calorieën. Ter vergelijking: in een uur stevig hardlopen verbruikt iemand van 70 kilo ongeveer 725 calorieën. Daarnaast traint een boot camp de geest. Het gaat erom tot het uiterste te gaan, waarbij de groepsleden elkaar stimuleren niet op te geven.  

Een weekend lang fit
Puurenkuur, de grootste aanbieder van wellnessreizen in Nederland, heeft sinds kort een boot camp weekend in het assortiment. In samenwerking met Bootcamp Nederland worden op een viersterrenlandgoed in Twente driedaagse retreats georganiseerd die in het teken staan van trainingen in de buitenlucht, maar waarin ook ruimte is voor yoga, lekker eten en massages. Marleen van Griensven, directeur van Puurenkuur: ‘Het is een lang weekend actief ontspannen. Een retreat waarmee we mensen willen uitdagen onder leiding van hoogopgeleide personal trainers een kickstart te maken voor een superfitte en gezonde levensstijl.’

Voor meer informatie, kijk op de website www.puurenkuur.nl.