Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Belle époque-vakantie in Kandersteg. Kandersteg in het Berner Oberland staat van 24 tot 30 januari 2010 bol van de wintersportnostalgie tijdens de eerste belle époque-vakantieweek, die je als wintergast terugbrengt naar de tijd rond 1900.

Tot de activiteiten behoren ondermeer nostalgische bobsleeraces, open air curling onder leiding van Schotse curlingspelers, teatime-party’s, thé dansant, telemarkskiën, arresleetochten en een feestelijk bal in oude stijl. Deze bijzondere vakantieweek wordt een jaarlijks terugkerend evenement.

Eind 19de eeuw begon de toeristische ontwikkeling in het Berner Oberland, waarbij vooral Britse gasten de toon zetten. In het gemoedelijke dorp Kandersteg aan de Lötschbergspoorlijn herinneren tal van gebouwen en karakteristieke hotels nog aan deze tijd, die de geschiedenis is ingegaan als belle époque. De VVV van Kandersteg maakt gebruik van zijn historische kader om zijn gasten een nostalgische vakantieweek te bezorgen die ver af staat van drukte, grootschaligheid of een flitsend uitgaansleven. Rust, gezelligheid en natuurbeleving zijn daarentegen sterke troeven die hier uitgespeeld worden.

Britse invloeden

Oude foto’s in de hotels en restaurants geven een kijkje in de geschiedenis van het dorp. Ski- en bobsleeraces waren anno 1900 geliefde wintersportactiviteiten. De Schotten brachten het curlingspel naar Kandersteg. Op een natuurijsbaan in de buurt van het huidige treinstation vermaakten honderden gasten zich met het spelletje. Veel, nu nog bestaande hotels in Kandersteg stammen uit de belle époque-periode, zoals Victoria, een naam die verwijst naar de Britse invloeden uit die tijd. De hotels stralen nog steeds hun traditionele flair uit, maar zijn uiteraard aangepast aan de eisen van nu.

Nostaligisch programma
De schatten uit het verleden en oude tradities zijn opgegraven en keren van 24 tot 30 januari 2010 terug tijdens de belle époque-week. Curling spelen onder leiding van Schotse curlingspelers, bobsleeraces met originele sleeën, teatime-party’s met muzikale omlijsting, wandelingen bij volle maan, ritjes met de arreslee en historische rondleidingen staan op het afwisselende programma. Hoogtepunt vormt het feestelijke historische bal in hotel Victoria-Ritter.

Arrangementen
Kandersteg Tourismus biedt aantrekkelijke belle époque-arrangementen aan en veel hotels organiseren thema-avonden. Dagelijkse evenementen in het dorp zorgen voor een historische sfeer tijdens de hele week. “Wij willen met dit evenement de mooie belle époque-tijd laten herbeleven door onze gasten en bewijzen dat in Kandersteg toerisme en traditie hand in hand gaan”, zegt VVV-directeur Jerun Vils. Het is mogelijk een arrangement voor de hele week te boeken, of alleen een avond of een dag mee te maken.
Meer informatie: http://www.kandersteg.ch/belle-epoque

Zwitserland Toerisme.