Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Keuze uit meer dan 270 campings in Ecamp 2011 vakantieaanbod. Campingvakantiespecialist Ecamp biedt voor het 2011 vakantieseizoen keuze uit ruim 270 campings door heel Europa.

Het aantal landen dat Ecamp volgend jaar aanbiedt is verhoogd van tien naar twaalf: Portugal en Zweden zijn nieuwe Ecamp bestemmingen. In eigen land is Texel voor het eerst in het Ecamp programma opgenomen. Ook het aantal campings en accommodaties op bestaande bestemmingen is uitgebreid: behalve luxe stacaravans, chalets en bungalows zijn ook meer bijzondere verblijven opgenomen. Hieronder bijvoorbeeld de Robinson chalets op camping Yelloh! Village Le Sérignan Plage in Languedoc in Frankrijk –  luxueus ingericht houten chalets met een eigen overdekte veranda. Op camping Noordduinen in Katwijk aan Zee kan men aangenaam vertoeven in luxe en modern ingerichte duinhuisjes op 300 meter van het strand. Genieten op je eigen dakterras en onder een overkapte veranda kan bij een verblijf in de strakke bungalows op camping Lido in Cavallino langs de Adriatische kust. Behalve Portugal en Zweden biedt Ecamp campings aan in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië en Kroatië. Een gratis exemplaar van de 2011 brochure kan aangevraagd worden via telefoonnummer 033 - 422 04 70 of via de website www.ecamp.nl.

Overzicht faciliteiten
De accommodaties worden per camping helder omschreven. Door middel van speciale icoontjes in de gids ziet men direct welke faciliteiten de campings aanbieden zoals fietsen te huur, barbecue, wifi, golfterrein, wellnesscentrum, veel of weinig schaduw, ligging aan strand, aanwezigheid steiger voor boot en de grootte van de camping. Handig is de uitklap achterpagina met een overzicht van de ligging van alle campings op een Europa kaart.  

Portugal
‘Uiteraard mag een populaire zonbestemming als Portugal niet ontbreken in ons vakantieprogramma. Wij bieden onze klanten hier nu drie dicht aan het strand gelegen campings aan in drie verschillende regio’s,’ aldus Ecamp marketing coördinator Alida Dorenbosch. Het zijn camping Rio Alto aan de Costa Verde, goed te combineren met een stedenbezoek aan Porto, camping São Pedro de Moel aan de Costa de Prata en camping Valverde nabij het plaatsje Lagos langs de kust van Algarve.

Zweden
In natuurrijk Zweden kan men volgend jaar via Ecamp vakantievieren op camping Lagunen in het zuidwesten van het land. De ligging is fraai tussen strand, bossen en bergen. Er is een uitgebreid animatieprogramma voor kinderen waaronder een circusschool, wedstrijden krabvissen, goochelshows en strandvoetbal.  

Méér nieuwe campings
In Frankrijk is het toch al ruime aanbod vergroot met negen nieuwe campings: hieronder camping La Rive in Les Landes. Het ligt direct aan het meer van Sanguinet en beschikt over een privé strand en zeilclub. Zeer geschikt voor jonge kinderen vanwege het enorme zwemparadijs en het superspeelterrein.

Ook in Italië is het aantal Ecamp campings vergroot. Tot de zes nieuwe campings behoort onder andere Pra Delle Torri in Caorle – een groots opgezette camping dat pal naast een eigen strand ligt. De zes restaurants, een 18-holes golfbaan, een waterparadijs complex van bijna 4000 m², drie speeltuinen en een kinderclub maken deze camping een aantrekkelijke vakantiebasis voor ouders en kinderen.

Nieuw in het aanbod is daarnaast camping Santafortunata Campogaio nabij de Zuid Italiaanse plaats Sorrento. Voor liefhebbers van mooie uitzichten is deze camping een aanrader: het ligt bijzonder mooi tussen olijf-, citroen- en eikenbomen en verschaft een indrukwekkend uitzicht op de kust en de Vesuvius.

Campings dicht bij huis
Wie liever met kinderen niet te lang wil autorijden kan ook een verblijf op een Ecamp camping in de Benelux boeken. In Nederland zijn dat zeven campings waaronder camping De Noordduinen bij Katwijk aan Zee met zeer luxe duinhuisjes, camping De Twee Bruggen bij Winterswijk en camping Loodsmansduin in het Nationaal Park Duinen op Texel. Ecamp campings in België zijn Klein Strand in Jabbeke en in de Belgische Ardennen Parc La Clusure in Bure en Colline de Rabais in Virton. In Luxemburg – op zo’n 334 km van Utrecht en slechts 30 km van Luxemburg stad – ligt de moderne familiecamping Birkelt bij Larochette.

Ecamp
Ecamp verkoopt sinds 2002  volledig verzorgde campingvakanties op momenteel ruim 270 campings in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië, Portugal en Zweden. Ecamp is een no-nonsense campingmerk dat zich onderscheidt door een uitgekiende prijs/kwaliteitformule. Het bedrijf is gevestigd in Amersfoort en is onderdeel van het Engelse bedrijf Holidaybreak. Ecamp is aangesloten bij de ANVR, Calamiteitenfonds en SGR.