Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vlaanderen wordt op de Vakantiebeurs vertegenwoordigd door de kunststeden Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven en Mechelen.

Maar ook de Antwerpse Kempen, Toerisme Limburg en Toerisme Leiestreek presenteren zich nadrukkelijk. De data van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 12 tot en met zondag 16 januari 2011. Het thema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’. Een onvergetelijke topper voor Antwerpen in het nieuwe jaar wordt de opening op 11 mei van het gloednieuwe Museum aan de Stroom (MAS). Het nieuwe stadsmuseum belooft dé ontmoetingsplek te worden voor Antwerpenaren zelf en de vele toeristen die de stad jaarlijks aandoen.
    

Het imposante zestig meter hoge gebouw staat op de Hanzestedenplaats in het centrum van de wijk het Eilandje, op de plek waar stad en haven elkaar raken. Het MAS is een eigentijds museum van, voor en over de Stad aan de Stroom. De ruggengraat van het museum wordt gevormd door de collecties van het Nationaal Scheepvaartmuseum, het Volkskundemuseum, het Etnografisch Museum en het Museum Vleeshuis. Het herbergt ook de collectie haven gebonden maritieme en industrieel-archeologische voorwerpen daterend van de prehistorie tot nu.

Verticale stadswandeling
Het moderne museum beschikt over alle voorzieningen die een hedendaags museum nodig heeft: het café, een shop, een restaurant in de nok en een MAS boulevard. De bouw maakt een verticale stadswandeling mogelijk langs de zes meter hoge glaswanden waarbij de bezoeker – gratis - een fantastisch uitzicht krijgt over Antwerpen. Vlaanderen is bij de Nederlanders nog altijd erg populair. Uit de cijfers van 2010 die nu al bekend zijn blijkt dat ten opzichte van 2009 opnieuw een serieuze groei in het aantal overnachtingen wordt gerealiseerd.

Wallonië
Ook Wallonië blijft geliefd onder de Nederlanders. Vooral voor korte vakanties, van drie tot zeven dagen. Aantrekkelijk zijn vooral de natuur, het Bourgondische leven en de gezellige Waalse steden. Het is ook een streek waar ondanks de pittige heuvels veel wordt gefietst en de mountainbike kan overal worden ingezet. Daarnaast winnen kajakken en survivaltochten steeds meer terrein bij de actieve vakantiegangers. Het gebied geeft echter ook voldoende mogelijkheden voor rustige wandelingen langs velden waarbij veel te zien en te beleven is; kastelen, rommelmarkten, grotten, abdijen, musea en natuurparken. Wallonië en de Ardennen liggen dichtbij en zijn verrassend anders dan het vlakke Nederland.

Prijs-kwaliteit
Wallonië staat bekend om de goede prijs-kwaliteit verhouding. De midweek trips zijn interessant voor 50 plussers en die profiteren gretig van de goedkopere aanbiedingen in het voor- en naseizoen. Het is dan rustiger in de hotels, de bungalowparken en campings en de prijzen zijn aanzienlijk lager dan in het weekend.

Brussel
Ook Brussel mag zich verheugen in de groeiende belangstelling van de noorderburen. Het is een levendige stad met veel bezienswaardigheden op cultureel gebied; art nouveau, musea en evenementen. Het is een stad om heerlijk te shoppen in chique winkels of, beter betaalbaar, op de dagelijkse rommelmarkt en de weekend antiekmark. De metropool heeft als bijkomend voordeel dat hier veel Europese instellingen zijn gevestigd. Deze zijn verlaten in het weekeinde en tijdens de vakantieperiodes zodat de hotelprijzen een stuk goedkoper zijn. Toeristen kunnen dan in het hartje van het centrum in een viersterrenhotel logeren voor de prijs van een eenvoudig pension.

Goede indruk
Op de Vakantiebeurs vinden de liefhebbers van België alle informatie voor een passend verblijf bij de zuiderburen. De beursbezoekers kunnen rechtstreeks in gesprek met aanbieders uit de verschillende regio’s en krijgen direct een goede indruk van de vele onvergetelijke Belgische bestemmingen. Voor meer informatie: www.vakantiebeurs.nl.