Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Inca Trail naar Machu Picchu uitgeroepen tot één van de meest avontuurlijke reizen ter wereld. Amsterdam, januari 2010 – De jury van de Britse Adventure Travel Live heeft de Inca-Trail die naar de Machu Picchu gaat, .... uitgeroepen tot één van de tien meest avontuurlijke reizen ter wereld. Met name  het fantastische uitzicht over de ‘ verloren’ stad wordt geroemd. De Adventure Travel Live wordt van 29 t/m 31 januari 2010 uitgereikt in het Royal Horticultural Halls in Londen.
De jury van Adventure Travel Live bestaat uit tien personen die allen bekend zijn in de reiswereld. Zo zitten in de jury een aantal schrijvers, gidsen en de oprichter van de Lonely Planet; Tony Wheeler. Zij hebben gedurende twee maanden geëvalueerd welke tien reizen het meest avontuurlijk zijn ter wereld. Zo komen naast de Inca-Trail ook de Trans-Siberia treinreis, skiën van de actieve Asahidake vulkaan in Hokkaido Japan, vanaf een olifant tijgers in het nationale park van Kanha India bekijken en het dierenrijk in Pantanal Brazilië in de lijst voor.

Machu Picchu in de mist
De Inca-Trail staat op nummer vijf in de top 10. Zoals Bryn Thomas, een jurylid, zegt over deze route: ’’Niets is mooier dan het ongelofelijke uitzicht dat Machu Picchu in de mist biedt op de top van de Urumaba, na drie dagen alleen maar te hebben gelopen’’. De totale Inca Trail is ruim 30.000 kilometer
en men denkt dat de Inca en de koning deze weg gebruikte om naar de ‘verloren’ stad te gaan.


Vakantiebeurs

PromPeru was ook dit jaar weer op de Vakantiebeurs aanwezig. Incoming Touroperators Inkanatura Travel, South American Travel Services en Perú Planet Adventure EIRL waren naar Nederland gekomen om u meer informatie over Peru en hun product te bieden.

PROMPERU is de instantie voor de promotie van export en toerisme van Peru. (www.promperu.gob.pe). De hoofdzakelijke doelstellingen zijn het promoten, aansturen, evalueren en uitvoeren van strategieën en beleid van inkomend en uitgaand toerisme, evenals de promotie van Peru als toeristische bestemming.
Voor meer informatie over Peru zie www.peru.info.