Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Na het succes van de eerste hoofdstedentour Berlijn – Kopenhagen heeft fietsvakantie-specialist Mecklenburger Radtour de hoofdstedentour Berlijn - Praag ontwikkeld.

De twaalf-daagse reis is opgenomen in de nieuwe brochure van 2011 en is te boeken vanaf € 1.165,- per persoon. De afstand naar de ‘Gouden stad’ bedraagt 459 kilometer en wordt voor een deel (circa 70 km) afgelegd per trein. Per dag wordt er tussen de 30 en 59 kilometer overbrugd, waardoor er voldoende ruimte is voor uitstapjes en bezichtigingen.  

De twaalf-daagse reis begint in Berlijn, de groene metropool aan de Spree rivier. Vanaf hier reis je door het Spreewald, een unieke bos- en watergebied dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, naar het historische Cottbus. Fanatieke fietsers vervolgen hun weg per fiets (105 km), anderen lassen een rustdag in en reizen per trein naar Dresden. De oversteek naar Tsjechisch grondgebied wordt gemaakt vanuit Schmilka. Vanaf hier leidt rivier de Elbe de fietsers door het Elbezandsteengebergte naar Usti nad Labem. De vierde etappe in Tsjechië eindigt met een overnachting in Praag. Op de laatste dag kunnen de deelnemers terugkeren naar Berlijn met een bus of de reis op eigen gelegenheid voortzetten. De hoofdstedentour Berlijn – Praag start tussen 19 juni en 28 augustus 2011 om de zondag. Wie voor februari boekt ontvangt bovendien 3% vroegboekkorting. Kinderen van vijf tot vijftien jaar ontvangen 50% korting indien ze in het gezelschap zijn van twee betalende volwassenen. Voor bagagetransport tussen de hotels wordt gezorgd evenals een gedetailleerde routebeschrijving van de tour.

Meer dan 200 fietsvakanties
Het aanbod van Mecklenburger Radtour is voor 2011 uitgebreid met veertien nieuwe reizen, waaronder de hoofdstedentour Berlijn – Praag, vier nieuwe reizen in Denemarken en een fiets & schip combinatietour van Berlijn naar Stralsund. Met deze uitbreiding versterkt Mecklenburger Radtour haar positie als fietsvakantie-specialist in Noord-Duitsland.  

De consument vindt meer informatie op www.mecklenburger-radtour.de en in de online brochure. Boeken kan online via of telefonisch via +49 (0) 3831-306760.

Mecklenburger Radtour in Stralsund is de fietsvakantie-specialist in Noord-Duitsland en de nieuwe deelstaten. Voor deze regio’s ontwikkelt Mecklenburger Radtour zelf reizen en biedt daarnaast de gehele service van hotelboeking, bagagetransport en fietsverhuur tot gedetailleerd kaart- en routemateriaal. Dankzij een nauwe samenwerking met partners in andere Europese bestemmingen behoren ook fietsvakanties in de Baltische Staten, Denemarken, Frankrijk, Italië, Kroatië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Tsjechië tot het reisaanbod. Sinds 1998 biedt Mecklenburger Radtour ook individuele wandelvakanties aan.