Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Pistekaart op je smartphone. Deze maand openen Galtür, Kappl en See hun deuren naar het nieuwe winterseizoen. Afgelopen weekend was het de beurt aan Galtür.

Kappl opent aankomende vrijdag 10 december met de befaamde ski- en snowboardtest. See luidt de kerstvakantie in. Zaterdag 18 december verwelkomen zij met vers geprepareerde pistes de eerste wintersporters.

Na de spectaculaire seizoensopening van Ischgl op 26 november, gaan ook de liften van de overige gebieden van de Silvretta Arena, Galtür, Kappl en See in bedrijf. Ieder dorp opent het seizoen op een andere manier, maar elk met een groot feest. Zo opende Galtür afgelopen weekend het gebied met live optredens. Door de nieuwe sneeuwkanonnen was 75% van de piste bedekt met een dik pak sneeuw en kon er volop geskied en gesnowboard worden. Voor wie ook in de avond de pistes wilde trotseren was er een avond route uitgestippeld waar tot in de late uurtjes genoten kon worden van de verse sneeuw.  

Kappl opent aanstaande vrijdag, 10 december, het seizoen met een ski- en snowboardtest, waarbij het nieuwe materiaal onder de loep genomen wordt. Het skigebied Kappl-Dias behoort tot de mooiste van de Silvretta Arena en heeft op gebied van comfort, plezier en actie veel te bieden.

Gelijk met de start van de kerstvakantie, op zaterdag 18 december, opent See het wintersportseizoen met een spectaculaire nieuwe afdaling met een hellingspercentage van maar liefst 75%. De 33 km gegarandeerde witte pistes, een Funpark voor snowboarders, ‘buckelpistes’ en de mogelijkheid om 2 keer per week te ‘nachtskiën’ zorgen voor een wintersportgebied waar voor ieder wat wils is.

Pistekaart op je smartphone
Gebruikers van een iPhone of Androit smartphone kunnen een app van Ischgl downloaden en profiteren van leuke tools. Niet alleen krijg je de laatste sneeuwberichten en nieuwtjes, ook heeft de app een GPS-tool, waarmee je je positie in het wintersportgebied kunt vaststellen en zo een leuke route kunt uitstippelen. Uiteraard geeft de app ook toegang tot praktische informatie, foto’s en webcams.  

Met meer dan 238 km piste van de Silvretta Arena, behoort het wintersportgebied van Ischgl/Samnaun tot de beste van de Alpen. Dankzij de hoge ligging, 90% van de pistes bevindt zich boven 2.000, is de sneeuwzekerheid groot.

Meer informatie over Ischgl op de website www.ischgl.com