Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Last-minute tickets nu verkrijgbaar in VVV kantoor. WienTourismus – de VVV Wenen – heeft een 'Last-Minute-Ticket-Corner' geopend voor theatervoorstellingen.

Tevens kunnen blinden in het kantoor nu speciale stadskaarten .

Toeristen kunnen tegen flinke kortingen kaartjes kopen voor avondvoorstellingen in 11 theaters. Kaartjes moeten op de dag van de voorstelling gekocht worden tussen 14.00 en 17.00 uur in het VVV-kantoor aan de Albertinaplatz. Kortingen variëren tussen 25 en 50 procent, het aanbod omvat theater,- cabaret en musicalvoorstellingen. Deelnemers zijn onder andere het Ronacher en Raimund theater, het Theater an der Wien en het Marionettentheater in Schönbrunn, de cabarethuizen Simpl, Palais Nowak en Vindobona. Tevens het Rabenhof theater, het theater Drachengasse, Garage X theater aan het Petersplatz en het Theater-Center-Forum.  Kaartjes dienen contant afgerekend te worden, per kaartje geldt een toeslag van 3,50 euro.

Ook is de dienstverlening voor visueel gehandicapten is uitgebreid. Voor blinden zijn er sinds kort twee geplastificeerde relief overzichtskaarten van de stad  beschikbaar - een van het centrum en een van de stad. De kaarten zijn niet te koop maar kunnen tijdens openingsuren geraadpleegd worden.
Tourist-Info Wien

Albertinaplatz/Ecke Maysedergasse, 1010 Wenen,
dagelijks van 09.00 tot 19.00 uur,
Last-Minute-Ticket-Corner is dagelijks open van 14.00 tot 17.00 uur.