Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Een cruise Rotterdam - New York voor het beste verhaal. De toonaangevende cruisemaatschappij Holland America Line start vandaag een verhalenwedstrijd rond het thema ‘gedenkwaardige trans-Atlantische overtochten’

en memoreert dat zij in 2011 precies veertig jaar geleden de laatste trans-Atlantische oversteek van Rotterdam naar New York maakte. De schrijver van het beste verhaal wint een cruise voor twee personen met Holland America Line en maakt een negendaagse reis, de ‘Klassieke Overtocht’ Rotterdam – New York, die in juli 2011 eenmalig wordt uitgevoerd.

Centraal in het verhaal van de deelnemers staat de trans-Atlantische overtocht met Holland America Line. De maatschappij zoekt naar ontroerende, meeslepende en aangrijpende verhalen over en herinneringen aan de zeereis tussen Nederland (Rotterdam) en Amerika. De potentiële schrijvers worden uitgenodigd om hun eigen verhaal te vertellen, maar het kan ook de ervaring zijn van familieleden of vrienden die een onvergetelijke overtocht hebben gemaakt. Alle inzendingen worden beoordeeld op creativiteit, originaliteit en emotionele waarde.  

‘Holland America Line heeft een rijke historie die generaties teruggaat. Wij ontvangen nog altijd brieven en verhalen van oud-passagiers of familieleden over hun gedenkwaardige reis met Holland America Line, zowel van emigranten naar Amerika als van mensen die voor hun plezier reisden’, vertelt Richard D. Meadows, CTC, executive vice president marketing, sales, gastprogramma’s. ‘Dit is dan ook geen gewone schrijfwedstrijd, het gaat vooral om het beste verhaal.

Wij willen de ontroerende, aangrijpende en ongelooflijke verhalen horen rondom deze route tussen Nederland en Amerika, die decennialang zo bepalend was voor onze maatschappij. Er is geen betere manier om deze cruciale periode in de rijke historie van ons bedrijf te vieren.’

De wedstrijd start vandaag en sluit op 15 maart 2011. Een deskundige jury, met onder meer de President & CEO Stein Kruse van Holland America Line, zal de inzendingen beoordelen. De winnaar wordt op 11 april 2011 bekendgemaakt. De wedstrijd is uitsluitend open voor inwoners van Nederland en België van 18 jaar en ouder. De wedstrijdvoorwaarden en alle overige informatie staan op de site http://www.hollandamerica.com/transatlanticwritingcontest. Inzendingen kunnen worden verstuurd naar: . Of per post naar HAL Transatlantic Crossing Writing Contest Entry, Holland America Line Inc., Otto Reuchlinweg 1110, 3072 MD Rotterdam, Nederland.  

Cruise ‘Klassieke Overtocht’ in juli 2011
De schrijver van het beste verhaal wint een negendaagse cruise ‘Klassieke Overtocht’ Rotterdam – New York voor twee personen met ms Rotterdam. Komende zomer wordt deze bijzondere cruise nog eenmaal uitgevoerd. Het vertrek is op 3 juli 2011 uit Rotterdam. Net als in het verleden wordt eerst de haven van Southampton aangedaan om vervolgens over de Atlantische Oceaan koers te zetten naar New York. Aansluitend maakt het ms Rotterdam de cruise New York – Rotterdam. Tijdens deze reis wordt aangelegd in Cork (Ierland).  

Aan boord organiseert Holland America Line tal van activiteiten om de 138-jarige historie te vieren en te herbeleven. Op het programma staan onder meer een ‘Bon Voyage Sail Away Party’, een Captains Gala Party, lezingen van gastsprekers, demonstraties en workshops. Voor beginners en gevorderden geven bridge- en dansinstructeurs lessen aan boord. Tevens kunnen de gasten de Holland America Line historie beleven in het Crow’s Nest, waar een ‘Museum at Sea’ wordt ingericht.

In het Culinary Arts Center aan boord geven gerenommeerde chefkoks kookdemonstraties en workshops. De Nederlandse topchef Cas Spijkers reist mee op de cruise vanuit Rotterdam naar New York. Daniel Orr, eigenaar en chefkok van FARMbloomington is aan boord op de cruise vanuit New York naar Rotterdam.

Alle informatie over de Klassieke Overtocht is te vinden op de site www.hollandamerica.nl.

Kijk voor meer informatie, tarieven, aanbiedingen en beschikbaarheid op de website www.hollandamerica.nl. Volg Holland America Line ook op Twitter, Facebook en het Holland America Blog. Directe toegang tot de sociale media via www.hollandamerica.nl