Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

IJsland vakantieaanbod BBI Travel varieert van relaxed tot zeer avontuurlijk. ervaar IJsland als een Dakar rallyrijder in 4x4 Jeep.  Reisorganisatie BBI Travel heeft haar IJsland zomervakantiebrochure 2010 uitgebracht.

Het aanbod varieert van stedenreizen naar Reykjavik met of zonder dagexcursies, vele thematische fly-drives waarbij men in eigen tempo het land per huurauto verkent, avontuurlijke vakanties met wildwaterraften, wandeltochten en walvisspotten of ruige adventure tochten in een Jeep. Ook biedt de reisorganisatie campers aan zodat men in alle vrijheid gaat en staat waar men wil. Voor wie dit indrukwekkende eiland liever met de benenwagen verkent, kan kiezen uit twee wandelvakanties. Daarnaast worden drie verschillende busrondreizen aangeboden waarvan een met een Nederlandstalige gids en voor visliefhebbers is er een 10-daagse visvakantie. Vluchten worden aangeboden vanaf Amsterdam, Rotterdam (in juni/juli/augustus) en Düsseldorf. Vraag een gratis IJsland 2010 brochure aan via de website www.bbi-travel.nl

Crossen over onverharde wegen

In het programma van BBI Travel wordt ondermeer een 13-daagse ‘Highlands Adventure’ tocht aangeboden: een avontuurlijke rondreis over onverharde wegen door het ruige landschap van IJsland in een four wheel drive terreinwagen. Tijdens deze tocht moet men enkele malen rivierbeddingen met laagstaand water oversteken.  ‘s Avonds kan men in hotels en cottages de stof afdouchen en relaxen. Ook is het mogelijk om goedkopere Jeeps te huren en zelf op pad te gaan zonder van tevoren geboekte hotels.

Puur natuur

Imposante watervallen, geisers, vulkaankraters, warmwaterbronnen. IJsland is een bestemming voor natuurliefhebbers. BBI Travel heeft enkele 5-daagse natuurarrangementen met verblijf in de hoofdstad Reykjavik waarbij men iedere dag een excursie maakt  naar onder meer de Blue Lagoon, de Gullfoss waterval en een walvis- en dolfijnspotten zeetocht.

De natuurschatten kunnen ook comfortabel op eigen gelegenheid per huurauto of met de camper ontdekt worden. De ringweg rondom het eiland is vrijwel geheel geasfalteerd. In de zomer is de vraag naar campers en accommodaties buiten Reykjavik groot dus dient met dat tijdig te reserveren. Naast verblijf in hotels kan men ook kiezen voor overnachtingen in chalets of cottages, met name voor gezinnen zeer geschikt. Voor diegenen die op het budget willen letten, kunnen ook kiezen voor een autorondreis met ‘slaapzak accommodaties’: men neemt zijn eigen slaapzak mee en overnacht in guesthouses en zomerhotels in slaapzalen met gedeelde douches en keuken.

Invetten die wandelschoenen

Fervente wandelaars neigen nogal naar zuidelijke landen in Europa maar wie ooit in IJsland heeft gewandeld wil er beslist weer terugkeren. BBI Travel biedt in de maanden juni, juli en augustus verschillende groepsreizen aan met Engelstalige gids, waaronder een 8-daagse trektocht over de Laugavegur hoogland  Tijdens de tocht moeten er een aantal rivieren worden overgestoken en overnachten gebeurt in hutten en tenten. Bagage wordt per Jeep vervoerd.

Voor wie niet iedere dag een fors aantal uren wil wandelen, is er tevens een 8-daagse busrondreis waarbij men per dag ongeveer twee uur wandelt.

Combistedentrip Reykjavik en New York
Twee fascinerende steden in ruim een week bezoeken. BBI Travel biedt deze optie: een 8-daagse stedentrip waarin men drie dagen Reykjavik en omgeving bezoekt en vervolgens op het vliegtuig stapt naar de Big Apple. Terugreis is ook weer via IJsland. Verlenging van verblijf in New York is mogelijk.

BBI Travel                   

BBI Travel is een van de oudste reisorganisaties in Nederland en houdt kantoor te Groningen Airport Eelde. Het vakantieaanbod omvat Ierland, IJsland, Scandinavië, Finland, Canada en Mauritius. Tevens is BBI Travel generaal agent van rederij Hurtigruten, organisator van zeereizen langs de kust van Noorwegen, Spitsbergen, Groenland en Antarctica.