Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nederland belangrijkste markt voor kerstmarkt busreizen. Touringcaronderneming Jack de Kort uit het Noord-Brabantse Lage Mierde en de 40 passagiers zijn vanmiddag hartelijk onthaald door de directrice van de VVV Düsseldorf mevrouw Eva-Maria Illigen-Günther.

Het is de 1111ste bus die Düsseldorf sinds de opening van de kerstmarkten op 18 november aandoet. Alle inzittenden ontvingen uit handen van de directrice een souvenirpakket als aandenken. Nederland is de grootste leverancier van busreizen naar de kerstmarkt van Düsseldorf. Van de reeds tot en met aanstaande zondag aangemelde 1700 kerstmarkt busreizen komt tweederde uit Nederland. In totaal komt 90 procent van alle busreizen uit het buitenland: naast topper Nederland ook uit Frankrijk, België, Luxemburg, Engeland en zelfs Zwitserland. Voor dit weekeinde – aanstaande zondag zijn alle winkels tot 18.00 uur geopend – verwacht de VVV 300 bussen. Van 18 november tot en met 23 december is de binnenstad van Düsseldorf met ruim 200 versierde kraampjes omgetoverd tot een winterwonderland in kerstsfeer. Nadere informatie over de kerstmarkt in Düsseldorf op www.duesseldorf-weihnachtsmarkt.de.

Alle buspassagiers ontvingen een VVV Düsseldorf tas met een plattegrond, stadsbrochure, Kerstmarkt brochure, een bon voor een glas Glühwein en verschillende souvenirs. ‘De maand december blijft voor ons van wezenlijk belang,’ stelt Illigen-Günther. ‘Wij zijn zeer verheugd over het aantal busreizen tot nu toe. Indien deze drukte aanhoudt tot de laatste kerstmarktdag – 23 december – dan gaan we weer het recordaantal van afgelopen jaar benaderen. In 2009 vervoerden maar liefst 2100 bussen vele toeristen naar onze kerstmarkt.’

Düsseldorf beschikt over goede parkeerplaatsen voor bussen bij de Fitz-Roeber-Strasse en aan de Tonallenufer pal naast de Rijn. Als uitwijkmogelijkheid fungeert de enorme parkeerplaats bij het beurscomplex Congress Center Düsseldorf. Bezoekers krijgen hier een gratis dagkaart voor de metro naar de binnenstad en terug. In de sfeervolle ‘Altstadt’ – het centrum – zijn maar op maar liefst zeven verschillende plekken kerstmarkten opgesteld. Voor schaatsliefhebbers is er een 450 m² grote ijsbaan op de Gustaf-Gründgens-Platz voor gratis gebruik.