Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Noorse hapjes, Noorse muziek en Noorse gastvrijheid. Met deze drie hoofdingrediënten attendeert het Noorse Verkeersbureau (hal 10) de bezoekers van de Vakantiebeurs 2011

op de vele toeristische mogelijkheden in dit schitterende Scandinavische land. In de omvangrijke stand brengen lokale Noorse reisexperts een grote variëteit aan regio’s, speciale bestemmingen, activiteiten en evenementen onder de aandacht in persoonlijke gesprekken met de beursbezoekers. Jaarlijks reizen 155.000 Nederlanders naar Noorwegen. Ondanks de crisis blijft dit bezoekersaantal stabiel want veel vakantiegangers hebben hun hart aan het land verpand.

De openingstijden van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Beursthema is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’.

Noorderlichtreizen
Noorwegen is typisch een land voor ware ‘beleving’. Bijvoorbeeld in het noordelijk gelegen Lapland, met een reis naar de Noordkaap of de fjorden, die in de Werelderfgoedlijst zijn opgenomen, en dankzij de vele wintersport mogelijkheden. Norge Reiser, een van de exposanten in het paviljoen, organiseert deze winter voor het eerst indrukwekkende Noorderlichtreizen naar de Lofoten en Vesterålen. Bij veel Nederlanders die Noorwegen al eens in het voorjaar hebben bezocht staan de overweldigende natuur, vooral de groei en bloei in de maanden mei in juni, in het geheugen gegrift. Daarnaast zijn de steden Bergen, Stavanger, Oslo en Lillehamar, bekend van de winterspelen, populaire bestemmingen.

Outdoor activiteiten
In Noorwegen zijn de outdoor activiteiten als het ware uitgevonden en de bezoekers kunnen zich heerlijk uitleven in onder andere kajakken, wandelen, kanoën, vissen en fietsen. De site www.visitnorway.nl en de link naar Stories of Life bieden een compleet overzicht. Eind juni en begin juli vindt in Voss een festival plaats van extreme sporten. De bemanning van de Noorse stand op de Vakantiebeurs loopt ook alvast vooruit op het ‘Fietsen in Noorwegen’ project, wat direct aansluit bij de belangstelling van de vele vakantiegangers uit ons land die er tijdens de vakantie graag met het stalen ros op uit trekken.

Sportieve fietsers
De ware sportieve fietsers kunnen meedoen aan zich de spectaculaire tocht van Trondheim naar Oslo van 24 tot en met 26 juni. Deze drie dagen hebben de deelnemers ook wel nodig want de rit van 540 km voert over stevige heuvels en deels modderige paden. Wat kortere afstanden kunnen worden gereden vanaf Bombas (350 km), Lillehammer (190 km) en Hamar (130 km). De tochten kunnen individueel worden gereden of in teams van zowel mannen als vrouwen.

Lange latten
Liefhebbers van de lange latten kunnen op 12 maart meedoen aan een vrouwen ski cross in Hamar die gemiddeld 5.000 deelneemsters trekt. In de wintermaanden worden overal in de Noorse bergen internationale skiwedstrijden gehouden; zowel de alpine disciplines als de cross wedstrijden staan op het programma. Voor de voetbalsupporters kan de sportieve strijd om de Noorwegen Cup van 31 juli tot 6 augustus reden zijn om het land in die periode te bezoeken. Aan het toernooi, dat op verschillende locaties wordt gespeeld, doen 15.000 teams mee uit veertig landen.

Peer Gynt festival
Aan culturele evenementen met veel muziek, dans en theater ontbreekt het volgend jaar in Noorwegen evenmin. Het Peer Gynt festival van 3 tot en met 13 augustus in Vinstra springt daar wel het meeste uit. Ook staan twee internationale festivals voor kerkmuziek op de Noorse agenda. Alle informatie over de vele sportieve en culturele evenementen is in ruime mate beschikbaar in de Noorwegen stand op de Vakantiebeurs, met deskundige toelichting door de lokale experts.

Online entreekaarten
Entreekaarten voor de Vakantiebeurs 2011, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro, kunnen online worden besteld via www.vakantiebeurs.nl met bovendien kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.