Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Ribe viert 1300-jarig bestaan met Vikingactiviteiten. Het kuststadje Ribe, in het zuidwesten van Jutland, viert dit jaar zijn 1300-jarig bestaan.

Het is de oudste stad van het land en was ooit de hoofdstad van Denemarken. Het heeft een belangrijke rol gespeeld in de Vikingtijd, toen het een waar centrum van de Noormannen was. Het stadje, met zijn vele nauwe straatjes vol vakwerkhuizen, heeft een groot Vikingcentrum, waar o.a. zorgvuldig nagebouwde kopieën van gebouwen uit de Vikingtijd zijn te vinden. De jaarlijkse grote Vikingmarkt begin mei met deelnemers uit heel Europa duurt dit jaar negen dagen. In het Vikingcentrum kunnen bezoekers van 1 mei tot 22 oktober, 1300 jaar teruggaan in de tijd tijdens een grote jubileummanifestatie.
Meer informatie: www.visitdenmark.nl/vikingen en www.ribe1300.dk


Nieuwe attractie Legoland en Lego-wereldrecordpoging in Nederland

Het beroemde park Legoland in het Deense Billund opent op 27 maart a.s. haar deuren voor het nieuwe seizoen. De nieuwe attractie is De Tempel, een oude Egyptische tempel waarin bezoekers in een jeep een avontuurlijke tocht maken. Met behulp van een joystick en lichtpistolen gaat men in het donker op zoek naar de verborgen schat. Van 3 t/m 6 juni a.s. vindt in Limmen (Noord-Holland) een wereldrecordpoging plaats, nl. het bouwen van de hoogste LEGO-toren. De toren heeft sinds 1988 al in diverse wereldsteden gestaan zoals Londen, Auckland, Hong Kong, Johannesburg, Seoul, Sydney, Moskou en Tokyo. Het evenement wordt georganiseerd door stichting Limmen Ludiek. VisitDenmark stelt prijzen beschikbaar voor het evenement.
Meer info: www.visitdenmark.nl/legolandresort en www.legoland.dk 


Kleine Zeemeermin tijdelijk naar World Expo - Tivoli toont replica
Het beroemde beeldje van de Kleine Zeemeermin verlaat in april de Deense hoofdstad om te worden getoond op de Wereldtentoonstelling in het Chinese Shanghai. Bezoekers van Kopenhagen hoeven het populaire figuurtje echter niet te missen. Het familiepark Tivoli, in het hartje van Kopenhagen, zal van 16 april tot 24 oktober 2010 een replica van de Zeemeermin plaatsen aan het midden in Tivoli gelegen meertje. Het gaat om een getrouwe kopie van het originele beeld, dat wordt uitgeleend door de nakomelingen van beeldhouwer Erik Eriksen, die de Zeemeermin indertijd vervaardigde naar de gelijknamige figuur uit een sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Het beeldje, waarvoor Eriksens vrouw Eline model stond, was in 1913 een geschenk van de Deense bierbrouwer Carl Jacobsen aan de stad. Tijdens de afwezigheid van de Zeemeermin aan het Kopenhaagse havenfront van april tot december zal Chinese videokunst te bewonderen zijn.
Meer info: www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.woco.dk en/of www.tivoli.dk 


Sontbrug viert 10-jarig bestaan met halve marathon

Omdat het dit jaar tien jaar geleden is dat de brug-tunnelcombinatie in de Sont tussen Denemarken en Zweden in gebruik werd genomen, wordt nogmaals een halve marathon tussen Kopenhagen en de Zweedse stad Malmö via deze verbinding georganiseerd. Tijdens de feestelijke opening in 2000 liepen er ruim 80.000 mensen over de brug. Dit jaar is het aantal deelnemers beperkt tot 30.000. Het evenement vindt plaats op 12 juni. De start is in Kopenhagen (Strandpark), de finish in Malmö.
Meer informatie: www.sparta.dk/brolobet en www.visitdenmark.nl/kopenhagen


Velo City in Green & Bike City Kopenhage
n
Van 22 tot 25 juni zal in Kopenhagen een grote conferentie worden gehouden onder de titel Velo City 2010, waar een groot aantal deskundigen op het gebied van fietsen uit de hele wereld te horen zullen zijn. Kopenhagen werd eerder al als eerste stad in de wereld uitgeroepen tot Bike City. Rond 36 procent van alle inwoners van Groot-Kopenhagen gebruikt dagelijks de fiets om naar werk, school of universiteit te gaan. In 2015 moet dit aandeel tot 50 procent zijn gestegen. Voor toeristen zijn in de Deense hoofdstad al jaren gratis leenfietsen te gebruiken.
Tijdens de VN Klimaattop in december vorig jaar werd Kopenhagen uitgeroepen tot groenste grote stad van Europa (European Green City Index by Siemens).
Meer info: www.velo-city2010.com en www.visitcopenhagen.com/green en www.visitdenmark.nl/kopenhagen en www.visitdenmark.nl/fietsen