Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Nederlanders zijn een reislustig volkje en gingen afgelopen jaar gemiddeld 2,8 keer op vakantie.

Op de Vakantiebeurs 2011 worden alle reisverleidingen voor het komende jaar weer overzichtelijk naar bestemming gepresenteerd in een ambiance vol gezelligheid, zang, dans, lezingen en presentaties. Beursthema dit jaar is ‘Onvergetelijke Bestemmingen’. Lokale exposanten uit 160 landen delen met de bezoekers de laatste nieuwtjes en tips over hun land, regio of stad. Wat is er mooier om van Keniaanse exposanten te horen hoe fantastisch het is om de krijgers van de Masai te ontmoeten, een Franse hoteleigenaar die informeert over leuke uitstapjes, een exposant uit Barcelona boordevol tips voor een geslaagde citytrip of in gesprek te gaan met een Maori uit Nieuw-Zeeland? Beursbezoekers die enthousiast zijn geworden kunnen meteen boeken. De data van de Vakantiebeurs zijn van woensdag 12 tot en met zondag 16 januari. Aan iedereen is gedacht: gezinnen met kinderen, single parents, vader-zoon reizen, ouderen en jongeren.
    

Een cruise boeken of een duurzame reis? Met de kinderen op kampeervakantie, een wellness bestemming of op safari naar Tanzania? Het is allemaal mogelijk. Alle populaire bestemmingen, ver weg en dichtbij zijn aanwezig. De innovatieve reisbranche ontwikkelt steeds weer nieuwe trips, zoals naar El Salvador en Montenegro, de twee nieuwe landen op de Vakantiebeurs.

Ecotours, duikvakanties, wellness
Indonesië is ‘Gastland Verre Bestemmingen’ en profileert zich met ecotours, duikvakanties en wellness. Het eilandenrijk verrast de beursbezoekers met traditionele zang, dans en hapjes. Reisexperts informeren over de toeristische pracht en praal, de cultuur en gastvrijheid van de diverse bevolkingsgroepen. Slovenië is ‘Gastland Europa’ en brengt alle onvergetelijke toeristische troeven onder de aandacht. Het land is half zo groot als Nederland, heeft slechts twee miljoen inwoners, bestaat voor de helft uit bos en heeft heel veel prachtige natuur, bergen en heuvels.

Gezond Op Reis
De voorlichtingscampagne 'Gezondopreis.nl' is hoofdsponsor van de Vakantiebeurs. Met een speciale presentatie maakt de organisatie ‘Gezond Op Reis’ de aanstaande reizigers bewust van gezondheidsrisico’s en preventie van infectieziekten. Veel reizigers zullen een kappersbezoek, de plaatsing van een tatoeage en/of piercing, of een manicure- of pedicurebehandeling niet direct zien als een risicovolle activiteit. Maar de kans op wondjes, met als gevolg hepatitis B besmetting, is wel degelijk aanwezig.

Bierstube
Veel landen bundelen het totale vakantie aanbod in een paviljoen, wat het gericht zoeken naar specifieke landen vergemakkelijkt. Oostenrijk bijvoorbeeld presenteert zich met twintig exposanten aan de beursbezoekers, in traditionele stijl en uiteraard de oergezellige Bierstube. Andere paviljoens zijn van Oman, de USA, Canada, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Thailand, Zuid-Afrika en ook het populaire Caribbean Village is weer in full swing. Aanbieders van een specifiek reisthema staan handig bij elkaar in het Fiets- en Wandelpaviljoen, het Cruise paviljoen, groter dan ooit, en het Vakantiehuizen paviljoen.

Gezinsvakanties
Kinderen tot en met 16 jaar onder begeleiding hebben gratis toegang tot de Vakantiebeurs. Een leuke stimulans om samen met hun ouders een keuze te maken uit het brede aanbod gezinsvakanties. Voor de jeugd zijn veel activiteiten op touw gezet. Bij de ‘Theaterbus’ geeft een theatergezelschap impressies van shows die zij op recreatieparken en campings opvoeren met kinderen in hoofd- en bijrollen. Een heerlijk voorproefje van de vakantiepret. In het grootse kindertheater van Recreatiecentra Nederland zal de jeugd zich eveneens goed vermaken met shows waarbij de hulp van de kinderen goed kan worden gebruikt.

Reisbibliotheken
Overal op de Vakantiebeurs valt van alles te beleven. In speciale reisbibliotheken kunnen beursbezoekers in een authentieke Engelse sfeer rustig allerlei brochures lezen. Gezellig iets drinken? Mogelijkheden te kust en te keur, zoals in een Australische, Hongaarse of Amerikaanse bar of op een van de vele terrassen. Overal zijn optredens, proeverijen en presentaties over de meest uiteenlopende wereldwijde onvergetelijke bestemmingen. Op uitnodiging van de online reiscommunity Zoover komt een groot aantal vakantievierders naar de beurs. Deze reizigers delen hun persoonlijke reiservaringen en herinneringen met beursbezoekers, die vervolgens na een afgewogen keuze uit het gevarieerde aanbod op de Vakantiebeurs een in alle opzichten geweldige vakantie tegemoet kunnen zien.

Cultuur, culinair, sportief
Verdwalen hoeft niet op de Vakantiebeurs, want bezoekers kunnen zich van tevoren op www.vakantiebeurs.nl uitgebreid oriënteren op bepaalde vakanties, cultuurreizen bijvoorbeeld, culinaire of sportieve vakanties. Gemakkelijk voor het uitstippelen van een route over de beurs langs de exposanten naar keuze. Bij binnenkomst op de Vakantiebeurs krijgt elke beursbezoeker een gratis Beurswegwijzer met alle activiteiten, de exposantenlijst en een duidelijke plattegrond.

Kaarten met korting
De Vakantiebeurs is geopend van woensdag 12 t/m zondag 16 januari van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag 14 januari van 10.00 tot 21.00 uur. Entreekaarten, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro zijn verkrijgbaar in de voorverkoop via www.vakantiebeurs.nl met kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.