Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Directeur Travelhome: ‘Met 3 weken aan strand liggen doe je het land geen recht aan’. Camperreisorganisatie Travelhome biedt vanaf heden campervakanties in Turkije aan.

De campers worden verhuurd in Istanbul en Antalya. Er is keuze uit twee typen, een alkoof camper die plaats biedt aan maximaal 4 volwassenen en 2 kinderen en een camperbus voor 2 volwassenen en een kind. Campers kunnen 12  maanden per jaar gehuurd worden, veel campings blijven het hele jaar door geopend. Het is mogelijk om de camper in Antalya op te halen en in Istanbul weer in te leveren of andersom. ‘Turkije is een schitterend land om per camper te verkennen. Behalve het aangename weer heeft het land een enorm aanbod aan cultureel erfgoed. Met ruim 150 campings is het nooit lang zoeken naar een overnachtingsplek,’ stelt Travelhome directeur Perry van de Wiel. Minimale huurperiode is vanaf zeven nachten. Nadere informatie op www.travelhome.nl. De reisorganisatie is aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Ruim campingaanbod
Hoewel men Turkije over het algemeen niet direct associeert als campingbestemming,  kent het land een vrij uitgebreid netwerk van campings, met name langs de Zuidkust. Deze zijn hier vaak het gehele jaar geopend. Het merendeel beschikt over elektriciteit. De gemiddelde prijs ligt volgens de Turkse nationale campingfederatie tussen 13 en 15 euro per nacht met een maximum tussen 20 en 22 euro. Over het algemeen kan men stellen dat hoe verder men oostwaarts rijdt hoe eenvoudiger de campings worden. Overigens mag men in Turkije vrij kamperen. De campers beschikken over airconditioning, douche, toilet en luifel, zijn handgeschakeld en rijden op diesel dat overal verkrijgbaar is. Leeftijd van de bestuurder moet 21 jaar of ouder zijn.  

Meer dan zee en zon
‘Afhankelijk van de regio heeft Turkije het hele jaar een aantrekkelijk klimaat maar voor de zuidkust is het voor- en najaar voor een campertrip aangenamer dan het hete hoogseizoen. Met een camper vergroot je je actieradius aanzienlijk meer dan de wandeling van het hotel naar het strand en terug. Dit land biedt zoveel meer dan zon, zee en zand. Met 3 weken aan het strand liggen doe je het geen recht aan,’ stelt Van de Wiel.

Travelhome
Travelhome biedt naast Turkije ook campervakanties aan in Amerika, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuidelijk Afrika, Argentinië, Chili en Europa. Voor meer informatie over het campervakantieaanbod kijk op www.travelhome.nl. Touroperator Travelhome viert in 2011 zijn 25 jarig bestaan. Ze is aangesloten bij de brancheorganisaties ANVR, de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), het Calamiteitenfonds en de IATA. Het bedrijf is een dochter van de ANWB.