Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Koblenz is vooral bekend vanwege toeristische toppers als de 'Deutsche Eck', de vesting Ehrenbreitstein en het UNESCO-Werelderfgoed 'Obere Mittelrheintal'.

In 2011 is er nóg een goede reden voor een reisje naar Koblenz. Vanaf 15 april staat de stad compleet in het teken van de weelderige bloemenpracht van de 'BUGA'.

De BUGA staat voor een bonte, betoverende bloemenzee midden in de stad. Geïnspireerd door natuur, wetenschap, samenleving en cultuur is het de eerste keer dat de beroemde tuinententoonstelling 'Bundesgartenschau' in de nabijgelegen deelstaat Rijnland-Palts plaatsvindt.

De bezoeker staat een reconstructie van een kasteeltuin naar een ontwerp van de Pruisische toptuinarchitect Peter Joseph Lenné (Kurfürsterliche Schloss) te wachten, een nieuw aangelegd park met een spannende waterspeelplaats voor kinderen (Blumenhof am Deutschen Eck) en een reusachtig landschapspark op het terrein van de Ehrenbreitstein-vesting.

In twee speciale hallen vinden 23 wisselende thematentoonstellingen plaats. Hoveniers afkomstig uit heel Duitsland presenteren er hun botanische kunsten. Ook worden hier uiterst zeldzame bloemen en planten getoond.

Een spectaculaire nieuwe attractie wordt gevormd door de 850 meter lange kabelbaan die van het tentoonstellingsgebied in de binnenstad over de Rijn naar het 118 meter hoge Ehrenbreitstein-plateau loopt. De overtocht biedt BUGA-bezoekers een adembenemend uitzicht over het Obere Mittelrheintal.

De BUGA vindt plaats van 15 april t/m 16 oktober. De organisatie rekent in deze periode op zo’n twee miljoen bezoekers die de bloeiende tuinen komen bewonderen. Daarnaast is er op het BUGA-terrein een afwisselend programma met meer dan 3.000 activiteiten gepland - variërend van concerten tot lezingen en sportdemonstraties. Tot de highlights behoren de opening van de 'Kultursommer Rheinland-Pfalz', het lichtfestival 'Lichtströme' en het filmmuziekconcert 'Science Fiction'.

Meer informatie is te vinden op www.buga2011.de. Tijdens de Vakantiebeurs wordt de BUGA vertegenwoordigd door Campingverband VCRS, te vinden in hal 9, stand nr. B051.