Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Vakantiebeurs 2011: Frans Paviljoen vol reisexperts en gezelligheid. De zoete ervaringen in Frankrijk, nog steeds onbetwist vakantieland nummer 1,

hebben bij veel Nederlanders geresulteerd in een onvoorwaardelijke liefde voor deze immens populaire bestemming. Het Franse toeristische aanbod is groot en divers en de bezoekers van de Vakantiebeurs kunnen daar nog tot en met zondag 16 januari uitgebreid kennis mee maken. Vertegenwoordigers uit alle Franse regio's informeren de toekomstige klanten over al het moois en ook het vele nieuws dat ‘la douce France’ te bieden heeft. Vele decennia geleden verleidde de populaire reis naar Boulouris sur Mer de eerste grotere groepen voor een Frans vakantieavontuur naar de Côte d’Azur. Het waren toentertijd vooral de jongeren die deze bestemming hadden ontdekt en met de trein naar het zuiden trokken om daar in betonnen barakken van een oud legerkamp een onderkomen te vinden. Het betekende de eerste kennismaking met de Franse sfeer, het eten, de gemoedelijkheid, het gestoei met de vreemde taal en de Franse gewoontes.
    

Reisexperts
In het Franse Paviljoen op de Vakantiebeurs (hal 12) is informatie beschikbaar over alle mogelijke bestemmingen en activiteiten, met deskundige toelichting van reisexperts die voorbereid zijn op alle mogelijke bezoekersvragen. Een DJ draait Franse popmuziek, nostalgische chansons en verzoeknummers, een zeepkistredenaar brengt zeep uit Marseille en andere typisch Franse producten aan de man en zo is er nog veel meer gezellige interactie in deze sfeervol vormgegeven Franse presentatie.

Vendée
Een van de streken die zich nadrukkelijk presenteert is de Vendée, waar komend jaar de Tour de France begint. Voor veel Hollanders vormt dit rondtrekkende mega sportevenement met de bekende wielercoryfeeën, de reclamekaravaan en de gezellige sfeer een extra aanleiding voor een bezoek aan deze Franse regio.

Tropeneiland van Europa
Een andere bestemming die veel aandacht krijgt is Corsica, dat zich afficheert als het tropeneiland van Europa. Wandelaars kunnen hier in een natuurlijke omgeving genieten van korte en lange afstanden over schitterende wandelpaden. Overigens lokt ook het wandelen op het vasteland een groot contingent Nederlandse wandelaars, en niet te vergeten fietsers. Op de Vakantiebeurs worden de nieuwe Atout France gids en de gloednieuwe wandelsite gelanceerd. Nieuwe routes gaan o.a. door de Bourgogne en de langs de Loire, langs kanalen, over oude spoorbanen en door natuurgebieden. Maar ook de fietsers mogen zich verheugen in een uitgebreid netwerk van nieuwe fietsmogelijkheden.

‘Glamping’
Vrijheid staat hoog in het vaandel van de Nederlandse vakantieganger wat vooral tot uiting komt in de populariteit van het kamperen. Steeds meer kampeerders kiezen voor ‘glamping’, oftewel meer comfort en luxe, wat resulteert in een grote vraag naar rijk uitgeruste tenten en stacaravans. Vooral de toeristen die met een auto door Frankrijk trekken, 81% van het totaal, beleven daar veel genoegen aan. Ook speciale activiteiten op de camping of elders vinden steeds meer aanhangers, zoals lessen in schilderen, koken of taalles.

Mild klimaat
Mede dankzij de natuur, de bergen, meren, grote cultuursteden, kusten en activiteiten maakt Frankrijk de definitie van ‘divers vakantieland’ onmiskenbaar waar. De schoolvakanties markeren de drukste periodes. Maar dankzij het milde en warme klimaat, zoals aan de zuidoostkust waar het aan de Riviėra in oktober vaak iets boven de 20 graden blijft en het voorjaar qua temperatuur al in februari begint, weten drommen vakantiegangers het land ook buiten het topseizoen wel te vinden.

Aanzienlijke korting
De openingstijden van de Vakantiebeurs zijn dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur, op vrijdag tot 21.00 uur. Entreekaarten, waarvan middagkaarten al beschikbaar zijn vanaf tien euro via www.vakantiebeurs.nl geven kans op een vijfdaagse vliegreis naar Slovenië voor twee personen.

Veilig, snel, vertrouwd

Booking.com