Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Travel Essence ondersteunt het project “Te Urewera Rainforest Restoration”. Ontmoet de Maori Joe Doherty tijdens de Vakantiebeurs


De “Urewera Tree Planting Trek” is de realisatie van een  project  van TravelEssence, Te Urewera Trek en de plaatselijke Maori’s van de  Te Urewera National Forest.  Dit initiatief toont het engagement en de visie van TravelEssence, dat intelligent toerisme ook een blijvende en positieve invloed op milieu en maatschappij kan uitoefenen.  
Het doel is  eenvoudig: de restauratie van het nationale park en de herbebossing van het regenwoud, dat voor landbouwdoeleinden gekapt werd. Reizigers geven niet alleen maar geld  voor het project, zij brengen ook een dag door in de Maori-gemeenschap en planten de bomen  zelf.  In slechts twee jaar konden op die manier meer dan 1000 bomen gepoot worden. Naast de milieuaspecten spelen ook sociale factoren een essentiële rol.  In de eerste vijf jaren, totdat de bomen zichzelf kunnen redden, worden ze door jeugdigen en volwassenen van de Te Urewera-stam verzorgd.  Hun uitgebreide kennis van het regenwoud mag  dan wel bekend zijn, maar de Maori’s  werden hiervoor noch maatschappelijk erkend  noch economisch beloond.  Vele stamleden waren langdurig werkloos  en kunnen zich zo weer zinvol met betaald werk bezighouden.

Tochtverloop:
In Murapara, 20 minuten ten zuiden van Rotorua, ontvangt  Joe Doherty de gasten.  Joe behoort tot de stam van de Urewera, zijn voorouders leefden al vele honderden jaren  in dit gebied. Joe was vele jaren in de  “Te Papa”, het nationale museum van Nieuw-Zeeland, verantwoordelijk voor de integratie van de Maori-cultuur.  De ochtend brengen de gasten door in het geheimzinnige  Whirinaki Forest.  Joe vertelt, welke rol de bomen bij het scheppingsverhaal speelden en waarom zij voor de  Maori zo heilig zijn.

Na de middagmaaltijd  plant elke deelnemer  negen bomen zoals de Rimu, Totara en de inheemse beuk, die in de volgende 1000 jaren het type van het Podocarp-woud bepalen, dat het  Te Urewera National Park vormt. Een deel van het project van de herbebossing  is ook, dat elke deelnemer de Tangata Whenua status krijgt. Dat wil in overdrachtelijke zin  zeggen, dat hij of zij  als bewoner van de Te Urewara geldt.
www.travelessence.nl/p/Te_Urewera
 
www.restorerainforest.comTijdens de Vakantiebeurs is de vooraanstaande Maori Joeh Doherty te gast op de stand van TravelEssence, hal 1 F146.  

TravelEssence is een gespecialiseerde  touroperator met bases in Nederland en Duitsland. De onderneming biedt naar  Australië en Nieuw-Zeeland unieke, hooggekwalificeerde en individuele reisbelevenissen aan, die de verwachtingen van de klanten overtreffen ongeacht hun reisbudget.

TravelEssence probeert het milieu te beschermen door kleine en milieubewuste toerisme te steunen  in plaats van het massatoerisme. De onderneming stelt de interactie tussen gasten en gastheren veilig  door te bewerken dat die in redelijke balans is. Dit helpt reizigers als reizigers te zien en niet als toeristen.  De gasten verbreden hun ervaringen door te leren over de plaatselijke cultuur, elkaars verhalen te horen en te profiteren van de kennis van het locale milieu.  Bovendien ondersteunt dit plaatselijke ondernemers  bij het ontwikkelen van unieke plekken door herstel en behoud  van bossen, kusten en hun cultuur.
De bewering: “Down Under door de ogen van de plaatselijke bevolking”  benadrukt  de filosofie  daarachter.

TravelEssence reageert op de CO2 uitstoot als gevolg van de wereldreizen met een uniek milieu-herstelproject  het “ Urewera Rainforest Restoration”, dat vele honderden jaren zal duren.  Het toont de relatie en visie van TravelEssence met de ononderbroken, duurzame en positieve invloed, dat het toerisme op het milieu en samenlevingen kan hebben. In Murapara ontvangt  Joe Doherty de gasten.  Joe behoort tot de stam van de Urewera, zijn voorouders leefden al vele honderden jaren  in dit gebied en was vele jaren in de  “Te Papa”, het nationale museum van Nieuw-Zeeland, verantwoordelijk voor de integratie van de Maori-cultuur.  
 www.restorerainforest.com

TravelEssence werd in  2006 opgericht en wordt aangestuurd door de initiatiefnemers Andrew Morten en Martin Klug met een aanvullend team van acht medewerkers. Reizen worden alleen verkocht na individueel advies. TravelEssence heeft een netwerk opgebouwd van meer dan 1000 kleine aanbieders van toerisme (B&B, luxe lodges, strandhuisjes, natuurgidsen of verhalenvertellers) en het  aanbod groeit nog steeds.  In 2008 won TravelEssence de Tourism New Zealand award voor de beste marketingcampagne.

www.travelessence.nl