Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Onthulling logo en presentatie bemanning van eerste Nationaal Regenboog Zeilevenement Hollandse Utrechtse Plassen

Gisteravond presenteerden zich onder grote belangstelling in Fort Wierickerschans in Bodegraven de bemanning van de deelnemende boten aan het eerste ‘Nationaal Regenboog Evenement’, dat wordt gehouden van 29 juni tot en met 3 juli 2011. De heer H. Vroomen, wethouder van Bodegraven-Reeuwijk, was de gastheer bij de presentatie. Hieraan voorafgaand onthulden de heren H. Bergsma, voorzitter van de Regenboogclub en J.B. Uit den Boogaard, voorzitter van het Regionaal Overleg het logo van het Zeilevenement. Om het evenement mogelijk te maken, tekende de heren A.F. Smit en R. Meyer, namens de gezamenlijke Rabobanken uit de regio van het Groene Hart, een overeenkomst met de organisatie. Voor deze gelegenheid was Fort Wierickerschans helemaal omgetoverd in zeilsfeer met onder meer zeven regenboogboten waaronder de Koninklijke Oranje Regenboogboot.

Het eerste Nationaal Regenboog Evenement
Van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli 2011 gaan dorpen, steden, overheid en bedrijfsleven de strijd met elkaar aan op de Hollandse/Utrechtse Plassen. Het evenement wordt gehouden op de Kagerplassen, het Braassemermeer, de Westeinderplassen, de Vinkeveense Plassen en de Nieuwkoopse Plassen. Iedere dag op een andere plas.  

Rond de wedstrijden komt een aanvullend programma. In iedere plaats, die tijdens de toer wordt aangedaan, vormt de schooljeugd de rode draad om vooral hen bij de watersport te betrekken .
 

Het Nationaal Regenboog Evenement in de toekomst
Dit jaar wordt het Regenboog Evenement voor de eerste keer georganiseerd. Het voornemen is om het uit te laten groeien tot een jaarlijks terugkerend evenement.

Het Nationaal Regenboog Evenement is een goede manier om toerisme en recreatie op de Hollandse/Utrechtse Plassen op de kaart te zetten. Bovendien biedt het overheden de gelegenheid zich te profileren en wordt de veelzijdigheid van het Groene Hart onderstreept.

Deelnemers aan de competitie
Met name overheden gaan de strijd met elkaar aan. De gemeenten Aalsmeer, Leiden, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, De Ronde Venen, Bodegraven in samenwerking met Reeuwijk, Teylingen (dankzij een aantal ondernemers), Wijde Meer/Loosdrecht en de Greenport Duin- en Bollenstreek onder de naam ‘Beleef de Bollenstreek’, staan op de deelnemerslijst.

De deelnemende organisaties zijn vertegenwoordigd onder de vlag van ‘het Groene Hart’, Groene Hart Bureau voor Toerisme en onder die van ‘Bedrijfsleven Rijnland’ de Kamer van Koophandel.
 

Wedstrijdorganisatie:  ‘Regenboogclub’: www.nationaalregenboogevenement.nl