Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Behalve vier themahotels heeft Europa-Park ook een Camp Resort waar avonturiers een slaapplek vinden na een onvergetelijk dag in Duitslands grootste attractiepark.

Overnacht kan worden in ingerichte tipi-tenten, huifkarren en blokhutten. Op het terrein naast de onlangs vernieuwde restaurants en sanitaire gebouwen, kan men ook slapen in de eigen caravan, camper of tent. De volgende dag is het maar een paar minuutjes lopen naar de hoofdentree waarachter weer nieuwe avonturen wachten.

Glamping
Kamperen met comfort heet tegenwoordig ʹglampingʹ. Een nieuw woord maar Europa-Park  biedt haar gasten al jaren de mogelijkheid om op bijzondere wijze te kamperen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in de eerste uitgave van het nieuwe ANWB-blad Glamping uitgebreid aandacht wordt besteed aan het Camp Resort van Europa-Park.  Geheel in het thema van het Wilde Westen kan hier overnacht worden in ingerichte tipi-tenten, huifkarren en stoere blokhutten. Ze zijn standaard uitgerust met elektriciteit, verlichting, verwarming en afsluitbare kastjes. De bedden hebben kussens en een matrasovertrek, dus slaapzak uitrollen en dromen maar.
De tenten en blokhutten zijn er in verschillende groottes, van 4 t/m 16 personen. De huifkarren zijn altijd voor 4 personen. Men overnacht al vanaf 20 euro. Nieuw! Vanaf dit seizoen is er ook de blokhut ʹWinnetouʹs Honeymoon Suiteʹ. In tegenstelling tot de andere blokhutten beschikt deze accommodatie over TV, airco en een eigen badkamer met toilet.

Camping
Vakantiegangers op doorreis naar Zwitserland, Italië of weer terug naar huis, vinden op het campinggedeelte alle voorzieningen voor een overnachting in de eigen accommodatie. Ook voor een korte pretparkvakantie beschikt het Camp Resort over 200 standplaatsen, deels met gras, deels met grasstenen, maar overal met stroom- en wateraansluitingen. Er kan vooraf geen plaats gereserveerd worden, maar er is voor iedereen altijd nog een plaatsje gevonden. Men betaalt het verblijf per uur, maximaal 28 Euro per 24 uur, per standplaats.

Wilde westen
Op de camping waan je je echt in het Wilde Westen. In de Saloon kun je ’s ochtends al terecht voor een ontbijt. Hier zijn ook broodjes te verkrijgen voor een ontbijtje bij de eigen accommodatie. ’ s Avonds kun je hier eten zoals de cowboys dat deden. Bereid je liever je diner zelf? Er zijn op het Camp Resort ook verschillende barbecue- en grillplaatsen. Op gezette tijden laten cowboys en indianen hun lasso- en paardrijkunsten zien. Wil je zelf actief bezig zijn? Er wacht een (mechanische) stier op je, een zwemmeertje, een speelweide en een overdekte speeltuin. De nieuwe sanitaire voorzieningen zijn ook geheel in thema: zijn dit nu de toiletten of is dit het kantoor van de sheriff van het Wild West-stadje?
Meer info op  www.europapark.de/camp-resort

Europa-Park, Duitslands grootste attractiepark met meer dan 100 attracties en shows,  is in 2011 geopend van 9 april tot en met 6 november, dagelijks van 9.00 tot 18.00 uur. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis entree, kinderen tot en met 11 jaar betalen 32 Euro (op hun verjaardag hebben ze gratis entree!), volwassenen 36 Euro en 60-plussers en gehandicapten 32 Euro. Meer informatie over het park en de overnachtingsmogelijkheden vindt men op: www.europapark.nu