Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Het Royal Livingstone Hotel in Zambia (Sun International), heeft grote erkenning gekregen van de lezers van Travel + Leisure Magazine.

De lezers van het tijdschrift konden voor de 15de maal hun stem uitbrengen. Het resultaat: een score van 92,59 en het hotel kwam hiermee op 67ste plaats in de lijst van de World's Top 100 Hotels, en op de 10de plaats in de lijst van de beste lodges en resorts in Afrika en het Midden-Oosten.   

Koloniale luxe
Het Royal Livingstone Hotel biedt luxe in koloniale stijl. Dit 5-sterren hotel heeft een Afrikaanse uitstralen en beschikt over grote veranda's, ruime vertrekken en een koele binnenplaats, net als tijdens de koloniale dagen. Alles is tot in detail uitgewerkt om de elegante sfeer te creëren van dit vervlogen tijdperk.

Het hotel is gelegen in het 46-hectare Mosi-Oa-Tunya National Wildlife Park, aan de oevers van de Zambezi rivier. Vanuit het hotel kijkt men uit de Victoria Falls, een van de zeven natuurwonderen van de wereld. Dit natuurwonder heeft een lengte van 1,7 km. De waterval zorgt voor donderend, opspattende water, fijne regen en mist maar ook schitterende regenbogen .

‘Dit is de eerste keer dat we in de Top 100 staan en we zijn erg blij’, aldus Joanne Selby, General Manager Sun International Zambia. ‘Wij bieden de ultieme Afrika Safari experience - koloniale sferen, exotische dieren in het wild en veel avontuur.’ ‘Vanaf het beroemde dek van het hotel, waar men uitzicht op de machtige Zambezi Rivier heeft, ziet men de witte waterdamp van het opslaande water van de Victoria Falls’.  

Van Big 5 tot Royal Livingstone Express
Een bezoek aan Afrika zou niet compleet zijn zonder een ontmoeting met de Big 5. Het Royal Livingstone Hotel biedt een nieuwe manier van safari: onder begeleiding te voet, te paard, in een kano, met 4x4 of vanaf de rug van een olifant!  Dit kan op steenworp afstand van het hotel, dus gasten kunnen genieten van avontuur en van luxe en comfort van dit exclusieve hotel. Naast safari’s en avontuur in de stroomversnellingen van de Zambezi Rivier,  kan men hier ook zeer goed vliegvissen en vogels spotten waaronder  visarenden en ijsvogels.

Voor wie het rustiger aan wilt doen kan een treinreis maken met de Royal Livingstone Express door de natuur van Zambia. Een unieke ervaring: comfortabel, romantisch en lekker, want de gerechten en het drinken zijn samengesteld door koks van het Royal Livingstone Hotel. Ook is het mogelijk te varen op de African Queen, een 70 ft luxe boot. Lekker zitten en varen over de immense binnenwateren. Ondertussen genieten van heerlijke drankjes en tongstrelende hapjes.

Ten slotte voegt Joanne Selby er aan toe: ‘Wij maken dromen waar en geven onze gasten een onvergetelijke ervaring’.
Kijk voor meer informatie op www.suninternational.com