Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

De Phi Phi-eilanden  zijn een groep eilanden behorend tot de provincie Krabi in Thailand. Ze liggen op de overgang tussen de Phuketzee en de Andamanse Zee, ongeveer halverwege tussen het eiland Phuket en het vasteland.


De eilanden bestaan uit Ko Phi Phi Don (Ko betekent eiland in het Thais) en Ko Phi Phi Lee. De eilanden zijn erg in trek als vakantiebestemming, maar vormen ook een nationaal park.

The Beach
In 2000 werd Koh Phi Phi Lee in de film The Beach met onder andere Leonardo DiCaprio neergezet als een tropisch paradijs, wat een positieve impuls heeft gegeven aan het toerisme. Er is veel kritiek geweest op de wijze waarop de productiemaatschappij 20th Century Fox in het natuurgebied met bulldozers op het strand heeft gegraven. Er zou geld zijn betaald aan de lokale overheid voor de overtreding van de strenge Thaise regels voor de bescherming van het nationaal park.

Tsunami 2004
De eilanden werden ernstig getroffen door de gevolgen van zeebeving in de Indische Oceaan in 2004 bij Sumatra, Indonesië. De tsunami die volgde op de beving, trof heel Zuidoost-Azië en delen van Oost-Afrika. Hierbij kwamen honderdduizenden mensen om het leven en een groot deel van de eilanden heeft ernstige schade opgelopen.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage