Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte.

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

Fuerteventura is een van de eilanden van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan die hoort bij Spanje en ongeveer honderd kilometer voor de noordwestkust van Afrika ligt. Het eiland behoort tot de provincie Las Palmas (provincie).

Het langwerpige eiland heeft een oppervlakte van 1660 km², waarmee het na Tenerife het tweede grootste eiland van de Canarische Eilanden is. Het hoogste punt is de Pico de la Zarza (807 m).

Weer en klimaat
Fuerteventura betekent in het Spaans "sterke wind". Het eiland heeft een zeer droog klimaat, is van vulkanische oorsprong en het landschap geeft op het eerste gezicht een onherbergzame indruk. Fuerteventura is zo droog dat kraanwater wordt gewonnen met behulp van ontziltingsinstallaties. De smaak van dit water is dusdanig dat, zoals in vrijwel geheel Spanje, bronwater uit flessen als drinkwater gebruikt wordt. Fuerteventura is een vakantiebestemming bij uitstek voor liefhebbers van rust, zon, zee en strand. Door de vrijwel constante passaatwind is Fuerteventura ook populair bij wind- en kitesurfers.

Corralejo
Corralejo staat bekend om zijn grote witte stranden waar op bepaalde plaatsen veel surf- en kiteliefhebbers terecht kunnen. In de wat verder afgelegen stranden wordt naturisme oogluikend toegestaan.Corralejo ligt in het noordoosten van Fuerteventura. Dit sfeervolle dorp heeft zich ontwikkeld tot een bij watersporters en zonaanbidders geliefd vakantieoord. In het centrum vind je diverse restaurants en barretjes. Discotheken zul je er niet vinden. Buiten het surfen om is hier en in de omgeving genoeg te beleven, zoals mountainbiken, wind- en kitesurfen. Vanuit de haven vertrekken veerboten naar het noordelijker gelegen eiland Lanzarote. Voor de kust van Corralejo ligt het kleine eiland Lobos, dat met een geregelde boot bereikbaar is en waar je prima kunt duiken of wandelen.Zorg er alleen voor dat je met de laatste boot om 16.00 uur terug gaat naar Fuerteventura, er zijn geen overnachtingsmogelijkheden op Lobos.

Alle hotels van Booking.com op kaart van de Canarische eilanden:

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.