Arbois in Montagnes du Jura - het Franse Juragebergte - enkele fraaie streetviews

De provincie Gerona is de eerste Spaanse provincie bij de passage van de grens met Frankrijk.

Booking.com heeft een aanbod van meer dan 2.330.186 accommodaties over de hele wereld.

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het heeft voor ieder wat wils.

KEUKENHOF/LISSE –. Duitsland: Land van Dichters en Denkers is het thema van Keukenhof 2011. Highlights in het themajaar zijn verschillende inspiratietuinen met Duitse accenten, het bloembollenmozaïek van de Brandenburger Tor

met meer dan 100.000 bollen en een speciale themaroute. De officiële opening Keukenhof 2011 wordt verricht door mevrouw Bettina Wulff, echtgenote van de Duitse Bondspresident Christian Wulff.

Ondanks het strenge winterweer is er onder de grond van Keukenhof in Lisse sprake van grote organische activiteit. In de afgelopen maanden zijn zo’n zeven miljoen bloembollen geplant, die rond het aanbreken van de lente voor de traditionele kleurenpracht van de internationale bloemententoonstelling zullen zorgen. Sinds een aantal jaren kiest Keukenhof ieder seizoen voor een themaland. Het themaland staat centraal in het park en zorgt voor veel publiciteit in het betreffende land. In 2011 blijven wij dicht bij huis. Onze “buren” zullen van 24 maart tot en met 20 mei centraal staan als “Duitsland - Land van Dichters en Denkers”. Op kleurrijke wijze besteedt Keukenhof aandacht aan Duitsland, de tweede exportmarkt voor bloembollen en het land waar de meeste buitenlandse bezoekers aan Keukenhof vandaan komen. In 2010 passeerden ongeveer 135.000 oosterburen de poort van Keukenhof en dat was ca 17% van het totaal aantal gasten. Hoogtepunt is een spectaculair mozaïek van meer dan 100.000 bloembollen van de Brandenburger Tor in Berlijn.   

Nederland – Duitsland Experience
Highlight in het themajaar is de  Nederland – Duitsland Experience – een tentoonstelling in het Juliana Paviljoen, waarin de vele aspecten van de Duits/Nederlandse verbondenheid tot uitdrukking zullen komen. Beeld, licht, geluid en decor geven een bijzondere beleving aan deze tentoonstelling.  Duitsland is al sinds mensenheugenis de belangrijkste handelspartner van ons land. Met name de sierteelt en het toerisme spelen daarin een vooraanstaande rol – niet toevallig de disciplines, die de basis van Keukenhof vormen. Echter, niet alleen de economische banden zullen over het voetlicht worden gebracht. Ook de langjarige voetbalcontacten zullen een hoofdstuk van de tentoonstelling vormen, ervaar nog eens de voetbalfinales uit 1974 en 1988!  

Brandenburger Tor komt op Keukenhof tot bloei
Publiektrekker nummer één zal ongetwijfeld het bloembollenmozaïek van de Brandenburger Tor in Berlijn worden. Daarvoor heeft de ambassadeur van Duitsland, Heinz-Peter Behr, in oktober de laatste bollen geplant. Parallel aan de actie op Keukenhof plantte de Nederlandse ambassadeur in Duitslan d, Marnix Krop, op de Parizer Platz nabij de Brandenburger Tor in Berlijn de eerste van in totaal 55.000 bloembollen. Daarnaast wordt op dit moment hard gewerkt aan de inspiratietuinen met een Duits accent en een heuse themaroute van 1½ km door het park.   

Keukenhof is voor het publiek toegankelijk vanaf 24 maart tot en met 20 mei.